Πρόσφατα άρθρα

Απρίλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Το αναψυκτήριο στην Α΄ Παιδική Χαρά παραχωρήθηκε μετά από ανοιχτό διαγωνισμό στον επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται και το αναψυκτήριο του Άλσους, Α. Ντικούλη, με τον οποίο στο πόθεν έσχες του 2014 φαίνεται ότι  η σύζυγος του κ. Β. Μπέτση διατηρούσε προ ετών, επιχείρηση εστίασης.  Η παραχώρηση έγινε από  επιτροπή του Δήμου στην οποία πρόεδρος ήταν ο αντιδήμαρχος κ. Μπέτσης  και αυτό είναι το πρώτο θέμα που κατήγγειλε η  «Αριστερή Κίνηση» Περιστερίου. «Αυτή η επιχείρηση δεν υφίσταται πια» απάντησε ο κ. Μπέτσης και στιγμάτισε την ενέργεια της «Αριστερής Κίνησης» να διανείμει  το πόθεν έσχες του, στο οποίο αναγράφονται τόσο το όνομα της συζύγου του όσο και των παιδιών του.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το θέμα έφερε αρχικά ο  επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι» Φώτης Κουγιουμτζής: «Είμαστε αντίθετοι με την δημιουργία αναψυκτηρίου, ωστόσο είναι απαράδεκτο να γίνεται ένας διαγωνισμός με τιμή εκκίνησης τα 800 ευρώ. Τα ερωτήματα όμως που προκύπτουν είναι  αν η χρήση αυτή συνάδει κατ αρχήν με την φιλοσοφία του βιοκλιματικού πάρκου, όπως το αποκαλεί η διοίκηση, ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν και γιατί δεν ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο για ένα τόσο σοβαρό θέμα  στο κέντρο της πόλης. Η διοίκηση κρίνει συμφέρουσα την κίνηση αυτή τόσο από οικονομική όσο και από περιβαλλοντική άποψη και τι σκέφτεται για το διπλανό χώρο του πολυϊατρείου που ρημάζει και δεν έχει καμία λειτουργία»;

Ακολούθως ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γρηγόρης Τημπλαλέξης τόνισε ότι «πρέπει το ΔΣ να ενημερωθεί επίσημα από την διοίκηση αν έχει επέλθει αλλαγή χρήσης της Α΄ Παιδικής Χαράς.  Κι αυτό γιατί μαθαίνουμε ότι μόνο παιδική χαρά δεν θα είναι ή θα είναι μόνο ένα τμήμα της και ότι εκμισθώνεται αναψυκτήριο, σε ιδιώτη. Πρέπει η διοίκηση να μας πει με ποια λογική η πλατεία την οποία έχει πληρώσει και την πληρώνει ο περιστεριώτικος  λαός  δίνεται σε ιδιώτη».

«Εξαιρετικά σοβαρό και μείζων είναι το θέμα της Παιδικής Χαράς», σημείωσε ο επικεφαλής της «Αριστερής Κίνησης Περιστερίου» Πάνος Παπανικολάου.  «Η μία διάσταση είναι ότι ουσιαστικά καταργείται η Α΄Παιδική Χαρά και μετατρέπεται σε χώρο αναψυχής ενηλίκων, άλλωστε υπάρχουν και πρόσφατες δηλώσεις εκπροσώπων της δημοτικής αρχής ότι φιλοδοξούμε να προσελκύσουμε ενήλικες πελάτες και από άλλες περιοχές.  Ακόμη  και η σχετική σύμβαση που προκηρύχτηκε για να βρεθεί ανάδοχος για το αναψυκτήριο, αν την δείτε, δεν αναφέρει πουθενά την λέξη Α΄Παιδική Χαρά, μιλάει μόνο για  οικοδομικό τετράγωνο,  έτσι το αναφέρει. Επίσης  περιγράφεται σαφώς ότι ο ανάδοχος που θα αναλάβει το αναψυκτήριο θα έχει το πλήρες κουμάντο ολόκληρου του οικοδομικού τετραγώνου. Θα έχει στην ευθύνη του και την καθαριότητα και την φύλαξη ολοκλήρου του τετραγώνου και όχι μόνο του αναψυκτηρίου.

Ένα δεύτερο θέμα που προκύπτει είναι ότι  οι όροι παραχώρησης του αναψυκτηρίου  είναι εξαιρετικά προβληματικοί, καθώς παραχωρείται το παλιό κτίριο της Φιλαρμονικής του Δήμου  συν ο προαύλειος χώρος,  πολύ μεγάλης έκτασης για τραπεζοκαθίσματα, χωρίς να  αναγράφονται πουθενά οι ώρες λειτουργίας  και ποιος ακριβώς θα είναι ο χαρακτήρας του. Μπορεί να είναι μπαρ που θα λειτουργεί ως τα ξημερώματα. Δεν υπάρχει περιορισμός.

Τρίτο  σημείο είναι ότι τα  έργα που έχουν γίνει  σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν τον προϋπολογισμό, ο οποίος με τον τίτλο βιοκλιματική ανάπλαση Α΄ Παιδικής Χαράς και πέριξ χώρου έχει ανέλθει στο ποσό του 1.800.000 ευρώ, αλλά  ούτε καν ένα μέρος αυτού του προϋπολογισμού. Είδαμε κάποια κομμάτια από γκαζόν φρεσκοστρωμένα, κάποια συντριβάνια, μερικά πήλινα αγάλματα, ένα τζάμι κάθετο  και κάποια αλουμινένια όργανα γυμναστικής που είναι για ενήλικες.  Και οι κούνιες εκεί που ήταν περιορισμένες  στην βορειοδυτική γωνία του οικοπέδου.

Πέρα  από όλα αυτά όμως, υπάρχει ένα τεράστιο και σοβαρό θέμα με την διαδικασία παραχώρησης του αναψυκτηρίου η οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί  και για την οποία έχουμε σοβαρά ερωτήματα. Ο κ. Ντικούλης Αθανάσιος στον οποίο παραχωρήθηκε είναι ο ίδιος που διαχειρίζεται το αναψυκτήριο του Άλσους; Είναι ό ίδιος στην εταιρεία του οποίου ο αντιδήμαρχος  κ. Μπέτσης δηλώνει επίσημα στο πόθεν έσχες του 2014 ότι είναι μέτοχος και αν είναι έτσι πώς είναι δυνατόν  ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και πρόεδρος της επιτροπής  η οποία κάνει την αξιολόγηση των προσφορών για την σύμβαση, να υπογράφει την παραχώρηση σε  επιχειρηματία στην εταιρεία του οποίου μετέχει; Εάν τα πρόσωπα είναι τα ίδια και αν τα έγγραφα είναι σωστά υπάρχει μείζων θέμα. Εάν γίνει κάτι τέτοιο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα».

Ο Βασίλης Μουκουβίνας δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Περιστέρι για Όλους – Ανατροπή» ξεκαθάρισε ότι «ως παράταξη συμφωνούμε σε όλους τους ανοιχτούς χώρους του Δήμου να υπάρχει κυλικείο. Για να μπορεί να εξυπηρετείται ο κόσμος που πηγαίνει.  Στο πλαίσιο αυτό είχαμε ψηφίσει υπέρ της εκμετάλλευσης του χώρου. Είναι όμως σωστό πριν παραληφθεί ένα έργο  να έχουμε προκηρύξει δημοπρασία. Αυτό και νομικά πρέπει να εξηγηθεί. Γιατί αν δεν στέκει νομικά είναι στον αέρα όλη η διαδικασία. Δεν το έχουμε παραλάβει και το έχουμε προκηρύξει σε δημοπρασία. Αν το έργο παραδοθεί μετά από πέντε χρόνια ο ενοικιαστής θα καταβάλει ενοίκια;  Όσο για την καταγγελία για τον κ. Μπέτση, δεν γνωρίζουμε την επαγγελματική σχέση του αντιδημάρχου με τον εν λόγω κύριο, οφείλει ο αντιδήμαρχος να μας ενημερώσει».

Για παραχάραξη των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε λόγο η δημοτική σύμβουλος της «Αριστερής Κίνησης Περιστερίου» Αντωνία Αθανασοπούλου. «Είναι σοβαρό να παραχαράζονται τα πρακτικά  είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο. Είχαμε κάνει ερώτηση στις 17 Σεπτεμβρίου του φετινού χρόνου εάν η παραχώρηση του κτιρίου της φιλαρμονικής στην Α Παιδική Χαρά θα γίνει σε ιδιώτη ή αν θα έχει δημοτικό χαρακτήρα. Είχαμε τότε αποφασίσει ότι η ΔΑΤΕΠ θα διαχειρίζεται το χώρο, απόφαση που μετά ανακλήθηκε. Όταν η σχετική ερώτηση έγινε προς τον κ. Λύκο  για το αν θα δοθεί σε ιδιώτη  απάντησε ότι και τα έργα αρχίζουν που είχαν διακοπεί λόγω capital control και δεν θα δοθεί σε ιδιώτη, γεγονός που αποτυπώνεται και από τον τοπικό τύπο ευκρινώς.  Όμως βλέπουμε ότι συμβαίνει το αντίθετο. Και μάλιστα δόθηκε μάνι μάνι και στα μουλωχτά. Τι έχει να πει ο κ. Λύκος για την αναίρεση της τοποθέτησης του και τι έχει να πει ο πρόεδρος για την παραχάραξη των πρακτικών τα οποία  διάβασα και δεν αναγράφεται μέσα το ίδιο πράγμα που αναγράφεται στην  εφημερίδα «Ελεύθερος Διάλογος» ότι δηλαδή ο κ. Λύκος δήλωσε πως δεν θα δοθεί σε ιδιώτη. Έγινε αφαίρεση της τοποθέτησης του κ. Λύκου και θα φέρω στο επόμενο τα πρακτικά…».

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΡΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ

Οι δηλώσεις της κ. Αθανασοπούλου προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις αρχής γενομένης από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλη Λώλο: «Λέτε ότι παραχαράχτηκαν, είστε  υπεύθυνοι για ότι λέτε. Ή θα μας φέρετε αυτό που λέτε να το ελέγξουμε όχι δημοσιεύματα, τα πρακτικά θα μου φέρετε, εδώ είναι δημοτικό συμβούλιο, δεν είναι η ΕΣΗΕΑ, δεν κρίνουμε δημοσιογράφους. Όχι. Ή θα ανακαλέσετε τα περί παραχάραξης ή θα είστε υπεύθυνη των λεγομένων σας και θα υποστείτε, εάν υπάρχουν, τις  συνέπειες από αυτούς που κατηγορείτε. Είναι βαρύ να λέει κάποιος ενώπιων της Ολομέλειας ότι παραχαράσσονται πρακτικά. Ποτέ δεν έχει ακουστεί κάτι τέτοιο και δεν το δέχομαι για κανέναν πρόεδρο, για κανένα δημοτικό σύμβουλο. Βρήκαμε ένα θέμα να το φουσκώσουμε τώρα. Έλεος να είμαστε λίγο πιο προσγειωμένοι. Αν έγινε κάποιο λάθος να το δούμε».

Αντωνία Αθανασοπούλου: Μπορεί να έγινε λάθος…

Βασίλης Λώλος: Άλλο λάθος, άλλο παραχάραξη!

Αντωνία Αθανασοπούλου: Όταν αφαιρείς, αλλοιώνεις.

Παναγιώτης Λύκος: Δηλαδή το πιστεύεις αυτό το πράγμα που το λες; Ότι πήγα εγώ στα πρακτικά και τα αλλοίωσα. Ήμαρτον.

Βασίλης Λώλος: Οφείλω να ζητήσω από την κ. Αθανασοπούλου να ανακαλέσει ειδάλλως ο καθένας είναι υπεύθυνος των λεγομένων του και θα υποστεί τα θετικά και τα αρνητικά των λεγομένων του και αυτών που θίγει.

Η αντιδήμαρχος Μαίρη Τσιώτα απαντώντας  δήλωσε ότι «μπορεί να κάνουμε λάθη όμως προσπαθούμε να  κάνουμε το καλύτερο, το σωστότερο και το νομιμότερο. Δεν ξέρω πόσο νομιμοποιείται σ’ αυτό το θεσμό της δημοκρατίας, του δημοτικού συμβουλίου, εσείς με ελαφρότητα να μας κατηγορείτε και εμείς να μην τολμούμε, για να κρατήσουμε την ευπρέπεια, να γυρίζουμε πίσω, λέξεις βαριές που προσβάλουν εμάς τις οικογένειές μας, τους υπαλλήλους. Επειδή, ακόμα εξακολουθώ να πιστεύω ρομαντικά ότι όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο και για τον διάλογο, να προσέξουμε λιγάκι, γιατί πίσω από τον καθένα μας υπάρχει μια προσωπικότητα, μια οικογένεια, και αν αρχίσουμε  αυτού του είδους τις αντιπαραθέσεις θα είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα.  Εκ μέρους της διοίκησης αυτά που θα σας πω ελπίζω να τα σκεφτείτε, να τα αξιολογήσετε και τότε ίσως υπάρξει και η εντιμότητα να πείτε ναι, κάναμε λάθος.  Το βιοκλιματικό έργο  ανάπλασης της Α΄ Παιδικής Χαράς στοίχισε 480.000 ευρώ και όχι 1.800.000  και το έχουμε επαναλάβει αυτό εδώ τουλάχιστον επτά φορές. Δεν  μπορείτε να επιμένετε και  να λέτε δημόσια  το νούμερο αυτό. Και όποιος μετά από αποδείξεις, δεν το δέχεται αυτό, είναι κοινός συκοφάντης. Μας αναγκάζετε να πούμε ότι σας προκαλούμε, ελάτε να ελέγξετε την μελέτη, τα τιμολόγια, την επιχορήγηση και αν δεν ανακαλέσετε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο  τότε εμείς θα έχουμε δικαίωμα να λέμε ότι μας συκοφαντείτε. Δεν το θέλουμε, γιατί πιστεύουμε στις αξίες κάποιων πραγμάτων Όχι ότι δεν κάνουμε λάθη. Όμως δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στο να πούμε πράγματα. Εάν έπρεπε να στοιχίσει 1.800. 000 δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να το πούμε. Επίσης  δεν μπορείτε να αξιολογήσετε το έργο και να λέτε ότι αυτά τα 480.000 μεταφράζονται σε ένα τοίχο και ένα μάρμαρο. Μπορεί εμείς να κάναμε λάθος. Και κάποιοι να μας έχουν ξεγελάσει. Η περιφέρεια, οι μηχανικοί, οι επιτροπές όλοι. Γιατί εσείς κ. Αθανασοπούλου ως μηχανικός δεν βγαίνετε να αποδείξετε ότι κάναμε λάθος. Σας προκαλούμε λοιπόν στο επόμενο συμβούλιο να έχετε ελέγξει το έργο και να έρθετε να συζητήσουμε. Ίσως κάποιοι να έχουν την υποχρέωση να κάνουν αντιπολίτευση, αλλά πιστεύω ότι θα έχετε και την εντιμότητα όταν ελέγξετε το έργο να πείτε ναι έχετε δίκιο κάναμε λάθος δεν στοίχισε τόσο αλλά δεν το κάναμε εσκεμμένα. Το λέμε και το ξαναλέμε το έργο στοίχισε 480.000 ευρώ κι αυτό αποδεικνύεται».

Σε σχέση με την ανάπλαση η  κ. Τσιώτα τόνισε ότι η «Α΄ Παιδική Χαρά παραμένει παιδική χαρά και μάλιστα μεγαλώνει ο χώρος της. Τοποθετούμε περισσότερες νέες κούνιες και επίσης δημιουργείται ένα τμήμα βρεφικής υποδοχής των παιδιών. Καινούρια όργανα, αναπλάθεται τελείως, μπαίνουν τα πιστοποιητικά καταλληλότητας που χρειάζονται. Από την άλλη πλευρά δημιουργείται ‘ένα υπαίθριο γυμναστήριο, για εκείνους που δεν μπορούν να πάνε σε γυμναστήρια. Είναι μιας λογικής βγάζω τον κόσμο έξω».

Για το  θέμα του κυλικείου, διευκρίνισε τα εξής: «Αποφασίσαμε στην δημοτική επιχείρηση να ζητήσουμε την εκμετάλλευση του χώρου γιατί πιστεύουμε ότι αν δεν υπάρχει κυλικείο, ένας κοινόχρηστος χώρος ρημάζει. Αυτό έχει συμβεί σε πολλούς χώρους. Όταν αναιρέσαμε την απόφαση καθώς  δεν επετράπη στην δημοτική επιχείρηση να εκμεταλλευτεί το κυλικείο,  τότε ο κ. Παπανικολάου  είπε  ότι εμείς δεν συμφωνούμε με το κυλικείο. Πώς τώρα λέτε ότι δεν έχει ανακοινωθεί ότι θα γινόταν εκεί κυλικείο;  Όσο για τις αλλαγές στο χώρο είναι μια έκταση πέντε στρεμμάτων που δέχθηκαν μια ανάπλαση καταπληκτική. Την οποία σας προκαλούμε να ελέγξετε. Μόνο τα δέντρα που έχουν φυτευτεί να δείτε.  Δεν υπάρχει λόγος να είστε πίσω από τα κάγκελα και να κοιτάτε. Οι πόρτες είναι ανοιχτές ελάτε να σας πούμε ότι θέλετε. Έχετε υποχρέωση να το ελέγξετε και να πείτε στην κοινωνία την πραγματικότητα. Πίσω από τα κάγκελα δεν βλέπει κανείς τίποτα. Και επίσης μιλάτε για παραχώρηση του κυλικείου. Έχετε ιδέα τι σημαίνουν διαγωνισμοί και συλλογικές αποφάσεις; Έχετε ιδέα πώς κρατιέται η νομιμότητα την οποία τρέμουμε γιατί βάζουμε τις υπογραφές μας καθημερινά; Ξέρετε για πόσα πράγματα θα πρέπει να ανακαλέσετε στο επόμενο συμβούλιο; Έγινε ανοιχτός διαγωνισμός πλειοδοτικός. Και αν αυτός ο κύριος που λέτε έχει την δυνατότητα να ανταποκριθεί στους όρους του διαγωνισμού εμείς  δεν μπορούμε να τον αποκλείσουμε. Κατηγορήσατε συγκεκριμένο αντιδήμαρχο. Έχετε δει πουθενά το όνομα του κ. Μπέτση σε σύμβαση με τον κ. Ντικούλη να υφίσταται ή να υφίστατο;»

Πάνος Παπανικολάου: Το πόθεν έσχες ανέφερα του κ. Μπέτση.

Μαίρη Τσιώτα: Το πόθεν έσχες του κ. Μπέτση είναι οικογενειακό, επίσης ο κ. Μπέτσης  είναι ορισμένος με αποφάσεις της επιτροπής της περιφέρειας σαν αναπληρωτής του Δημάρχου. Είναι άσχημο να κατηγορείται έτσι κάποιον. Όσο για την διακήρυξη εκτός από το μηνιαίο μίσθωμα αναλαμβάνει την υποχρέωση  της  διατήρησης του πρασίνου μέσα στην παιδική χαρά, της συντήρησης των συντριβανιών, της αντικατάστασης αν κάτι χαλάσει με πολλά έξοδα. Δεν εκχωρούμε κανένα δικαίωμα, εμείς ελέγχουμε. Και αν το μεταφράσουμε σε κόστος φυσικά δεν είναι ένα χιλιάρικο. Πρώτο μας μέλημα και κύριο είναι τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών. Θεωρούμε ότι το κυλικείο σώζει τον χώρο. Έχετε δει τι γίνεται σε χώρους που δεν διαθέτουν κυλικείο.; Εκπαιδευτές σκύλων, περιθωριακά στοιχεία επιδίδονται σε καταστροφές. Η εν λόγω παιδική χαρά αναβαθμίζεται και σαν παιδική χαρά και σαν υπαίθριο γυμναστήριο και σαν μια ανάπλαση που υπερδιπλασίασε το πράσινο και επειδή πιστεύω και στην εντιμότητα και στον τρόπο με τον οποίο σκέφτεστε στην επόμενη συνεδρίαση αφού θα έχετε ελέγξει, να μας πείτε πόσο στοίχισε, αν παραχωρήθηκε το κυλικείο ή έγινε διαγωνισμός και αν έχει καμία σχέση το κυλικείο με την γενική ανάπλαση».

Ο αντιδήμαρχος Α. Σταυρούλιας ανέφερε ότι «η περίπτωση της Α Παιδικής Χαράς μου θυμίζει εκείνη του Άλσους. Συζητήσεις επί συζητήσεων όμως απεδείχθη από την αποδοχή του κόσμου, ότι το Άλσος χτίστηκε και αναπλάστηκε καλά.  Ελπίζουμε  ότι την ίδια ίσως και μεγαλύτερη απήχηση να έχει κι αυτό το έργο. Θα ήθελα να παρακαλέσω όμως να μην χρησιμοποιούμε αβασάνιστα ονόματα οικογενειών. Δεν είμαστε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι να κρινόμαστε από το τι ώρα πάμε ή φεύγουμε από την δουλειά.  Είμαστε μαχητές και αγωνιζόμαστε για την επιβίωσή μας. Μην κατακρινόμαστε επειδή ήπιαμε καφέ με οποιονδήποτε. Ο κ. Παπανικολάου χρησιμοποιεί αβασάνιστα ονόματα και το λέω έχοντας προσωπική εμπειρία. Θερμή παράκληση να μην το ξανακάνει χωρίς να υπάρχει απόδειξη. Και επειδή γνωρίζουμε πρόσωπα και καταστάσεις  ο Μπέτσης δεν είναι συνέταιρος με τον Ντικούλη και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί αβασάνιστα να το λέει ο γιατρός. Δεν μπορεί να είμαστε έρμαιο στις διαθέσεις κανενός. Αν έχετε κάτι αποδεδειγμένα τρανταχτό και κολάσιμο να μας κατηγορήσετε όχι όμως χωρίς στοιχεία. Και θα ήθελα να ζητηθεί συγνώμη από τον αντιδήμαρχο που αναφέρθηκε το όνομά του».

Ο Βασίλης Μπέτσης  φανερά αναστατωμένος είπε: «Φυσικά και δεν περίμενα να ακούσω καμιά αλήθεια εδώ μέσα.  Καλά το φέρατε το χαρτί ο σκοπός είναι όμως να ξέρουμε και να το διαβάζουμε. Δεν είμαι λογιστής αλλά αν ρωτήσετε τους λογιστές θα καταλάβετε. Υπήρχε με τον κ. Ντικούλη μια ψησταριά στην Κηπούπολη που είχε η σύζυγός μου. Δεκατέσσερα χρόνια δεν έχω δώσει δικαίωμα…». Κάποιος από τον κόσμο που παρακολουθούσε τον ειρωνεύτηκε,  ο κ. Μπέτσης επιχείρησε να απαντήσει αλλά εξοργισμένος ο πρόεδρος Βασίλης Λώλος του ζήτησε  να μην απαντάει «και αν θέλετε και την γνώμη μου» του είπε «ήταν πολύ καλή ευκαιρία για σας. Να κοπούν οι ψίθυροι. Και το λέω και δυνατά γιατί πολύ καλά ψιθυρίζουν όλοι από πίσω. Μπροστά λοιπόν,  είναι ευκαιρία να πάρει ο καθένας την απάντησή του. Στα προσωπικά θέματα είμαστε με κόκκινες γραμμές. Δεν μπορεί να λέει ο καθένας ό,τι θέλει και να πετάει λάσπη κι αυτό αφορά όλους μας. Μην κοιτάτε που είστε στην αντιπολίτευση και για σας μπορεί να λένε. Είναι πολύ άσχημο αυτό. Πάντως, θα ευχαριστούσα τον κ. Παπανικολάου που σας έδωσε την ευκαιρία να το ξεκαθαρίσετε για να κλείσουν πολλά στόματα».

Αντωνία Αθανασοπούλου:  Δεν καταλάβαμε.. δύο λεπτάκια…

Βασίλης Λώλος: Καταλάβατε δεν καταλάβατε μετά θα κάνουμε επεξήγηση…

Ξένη Κορόγιαννη :Σας το είπε ότι δεν υπάρχει.

Κάποιος από το κοινό φώναξε «φοβάστε να μην βγούνε κι άλλα» εξοργίζοντας τον κ. Θεοδωράκο που έκανε λόγο για θίασο που έφεραν και για ένα καλοστημένο παραμύθι, προκαλώντας όποιον θέλει να μιλήσει. «Πείτε τα. Σας προκαλώ».

Βασίλης Λώλος: Μην απαντάτε σε προκλήσεις ανθρώπων που δεν μιλάνε με ονοματεπώνυμο. Πολύ εύκολα λέει ο καθένας ότι θέλει δημοκρατία έχουμε. Αρκεί να μην θίγουν. Άμα θίγουν, εδώ είναι όλοι μπορεί να αμυνθούν με τι όπλα προβλέπει η δημοκρατία.

Αντωνία Αθανασοπούλου: Μα  ο κ. Σταυρούλιας είπε ότι δεν υπάρχει σχέση και ο κ. Μπέτσης ότι υπάρχει σχέση με τη γυναίκα του.

Βασίλης Λώλος: Δεν έχετε το λόγο και προκαλείτε κιόλας. Αλλά δεν αντέχετε τις απαντήσεις. Πεταχτήκατε όρθια λες και θίξανε εσάς. Ο  Μπέτσης θίχτηκε και δεν φωνάζει θίγεστε εσείς που πήρατε πληρωμένη απάντηση και αντί να πείτε συγνώμη έκανα λάθος, συνεχίζετε; Είναι πολιτική ανδρεία να λες έκανα λάθος.

Αντωνία Αθανασοπούλου: Κανένα λάθος δεν έγινε.

Βασίλης Μπέτσης: Ο κ. Παπανικολάου διάβασε για την σύζυγό μου. Δεν είδε  και το εισόδημά μου όμως.

Αντωνία Αθανασοπούλου: Είσαι πρόεδρος του διαγωνισμού…

Βασίλης Μπέτσης: Και τι σχέση έχει…

Με την παρέμβαση του προέδρου Βασίλη Λώλου η συζήτηση τέλειωσε εκεί.

(Σ.Σ. Ήταν μερικοί από τους διαλόγους που μπορέσαμε να ξεχωρίσουμε μέσα στην έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε).

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Η 1η Παιδική Χαρά στα χέρια ιδιώτη επιχειρηματία!

Η Διοίκηση του Δήμου Περιστερίου (ΝΔ-ΑΝΕΛ) μετέτρεψε την 1η Παιδική Χαρά σε επιχειρηματικό φιλέτο! Εφαρμόζοντας το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου 2015-2019 παρέδωσε το χώρο σε ιδιώτη επιχειρηματία για να λειτουργήσει αναψυκτήριο-διασκεδαστήριο! Η σύμφυση της Διοίκησης του Δήμου με το κεφάλαιο σε πλήρη δράση! Η Διοίκηση επικαλείται αδυναμία συντήρησης του χώρου και παραδίδει τη λαϊκή περιουσία στους ιδιώτες!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προηγουμένως) και η ΕΕ, αφού στραγγάλισαν οικονομικά το Δήμο με την περικοπή της χρηματοδότησης, αφού αφυδάτωσαν τις υπηρεσίες του από προσωπικό, παραχωρούν δημοτικές υπηρεσίες και δημοτικούς χώρους σε ιδιώτες. Η Διοίκηση του Δήμου πρωτοστατεί στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής. Φόρτωσε στις πλάτες του λαού την τελευταία 10ετία τεράστια ποσά (μέσω του δημοτικού προϋπολογισμού) για την 1η Παιδική Χαρά για να τη μετατρέψει σε… χαρά του ιδιώτη!

Αυτό είναι το μοντέλο για το σύνολο της δημοτικής περιουσίας. Το οργανωτικό πλαίσιο είναι έτοιμο. Ο «Καλλικράτης», οι ΣΔΙΤ, τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι κανάλια για την εισβολή του κεφαλαίου στο Δήμο, είναι μοχλοί για τη μετατροπή του Δήμου σε επιχείρηση, είναι εργαλεία για την εμπορευματοποίηση των λαϊκών αναγκών!

Στόχος τους είναι να μετατρέψουν κάθε τομέα υπηρεσιών (παιδικοί σταθμοί, καθαριότητα, αθλητισμός, πολιτισμός κ.λπ.), κάθε δημοτικό χώρο (σχολεία, αθλητική και πολιτιστική υποδομή κ.λπ.) σε πεδίο επιχειρηματικής δράσης με ό,τι αυτό σημαίνει για τις ανάγκες και την τσέπη της λεηλατημένης από κεφάλαιο και κράτος λαϊκής οικογένειας!

Καμιά ανοχή στην πολιτική ιδιωτικοποίησης που εφαρμόζει η Διοίκηση του Δήμου, η κυβέρνηση και η Ε.Ε. Καμιά ανοχή στην εμπορευματοποίηση των λαϊκών αναγκών. Η 1η Παιδική Χαρά να λειτουργήσει σαν τέτοια που τη γνώρισε ο περιστεριώτικος λαός, με αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα του Δήμου, με προσωπικό μόνιμης και σταθερής δουλειάς, για να υπηρετήσει τις ανάγκες των παιδιών του Περιστερίου και όχι τα κέρδη του ιδιώτη επιχειρηματία.

1η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ: ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ!

ΣΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ 1η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ:

ΓΙΑ 12 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ Α. ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗ ΑΝΤΙ 1.000,00 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ

Από το 2006 ήδη ο Συνήγορος του Πολίτη σε πόρισμα του για την υπόθεση 3255/2005 του 4ου Δημοτικού Σχολείου και του 44ου Νηπιαγωγείου είχε αποφανθεί ότι ο Δήμος Περιστερίου «…έκανε κακή χρήση της διακριτικής του εξουσίας .., αφού προέταξε τη λειτουργία μιας καφετέριας, η οποία αποφέρει και οικονομικές απολαβές στον Δήμο, από τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας ενός σχολείου και της ασφάλειας μικρών παιδιών…». (http://www.synigoros.gr/resources/porisma_20_10.pdf)

Αν επομένως η Διοίκηση του Α. Παχατουρίδη ήδη από την παρθενική της τετραετία ήταν αποφασισμένη να ενδώσει στις απαιτήσεις μιας συγκεκριμένης κάστας επιχειρηματιών που ζητούσε από τότε γη και ύδωρ, είναι εύλογο πως διανύοντας την τέταρτη πλέον συνεχή θητεία της στο τιμόνι του Δήμου μας  δεν έχει καμιά αναστολή να συνεχίσει αυτήν της την τακτική.

Η περίπτωση της πολύπαθης 1ης Παιδικής Χαράς Περιστερίου αποδεικνύει περίτρανα αυτό το γεγονός: πως δηλαδή η σημερινή διοίκηση του Δήμου Περιστερίου θέτει καταρχάς τα δικαιώματα των παιδιών αλλά και την προάσπιση του χαρακτήρα των δημόσιων και κοινόχρηστων χώρων σε δεύτερη μοίρα μπροστά στα συμφέροντα επιχειρηματιών. Πρόσφατα εμείς ως Αριστερή Κίνηση Περιστερίου καταγγείλαμε https://goo.gl/E5ppDn και https://goo.gl/jdTPsn δημόσια την απόφαση της δημοτικής αρχής να καταργήσει την 1η Παιδική Χαρά μετατρέποντάς την σε αναψυκτήριο ενηλίκων, όπου θα κερδοσκοπούν ημέτεροι «διασκεδαστές» της μέρας και της νύχτας, στους οποίους μάλιστα παραδίνει την πλήρη «εποπτεία» ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ της πρώην 1ης Παιδικής Χαράς.

Τώρα όμως, καθώς η περιβόητη  βιοκλιματική ανάπλαση (;) στην πρώην 1η Παιδική Χαρά ολοκληρώνεται, οι μάσκες πέφτουν.

Ναι! Μια παιδική χαρά που κάποτε ήταν γεμάτη αιωνόβια πεύκα και αλαλάζοντα πιτσιρίκια πάνω σε τραμπάλες και τσουλήθρες μετατρέπεται σε υπαίθριο μπαρ-αναψυκτήριο ενηλίκων με καραβόπανα, μερικά όργανα γυμναστικής για τα «τιμημένα γηρατειά» με τις πετσοκομμένες συντάξεις και μια συστοιχία απομίμησης αρχαίων αγαλμάτων για να δοθεί το απαιτούμενο κλέος και η δραματικότητα που αρμόζει στην εμπορευματοποίηση ενός ακόμα δημόσιου χώρου πρασίνου.

Αυτό από μόνο του είναι σκανδαλώδες, αφού αφαιρούν από τα παιδιά της πόλης μας ακόμα έναν χώρο από τους ελάχιστους  τέτοιων διαστάσεων που έχουν απομείνει αφιερωμένοι αποκλειστικά σε αυτήν την τόσο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα. Είναι όμως μόνον η μία πλευρά του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ.

Η δεύτερη πλευρά είναι πιο δύσοσμη:

* Το 2011 η Διοίκηση Παχατουρίδη εκχωρεί το αναψυκτήριο του Άλσους στον έναν και μοναδικό επιχειρηματία που εκφράζει ενδιαφέρον.

https://diavgeia.gov.gr/luminapi/api/decisions/45%CE%92%CE%94%CE%9F%CE%95%CE%A0%CE%9D-%CE%9339/document?inline=true

* Πρόκειται για τον ίδιο επιχειρηματία, στην εταιρεία του οποίου με βάση πρόσφατα επίσημα έγγραφα συμμετέχει τουλάχιστον από το 2013 ο πρώτος τη τάξει Αντιδήμαρχος του Α. Παχατουρίδη. http://www.peristeri.gr/files/053/Hlektroniki_diakivernisi/pothen_esxes_aireton/2013/Mpetsis.pdf

* Η δήλωσή του πως η εταιρική σχέση δεν αφορά τον ίδιο το δημοτικό σύμβουλο αλλά τη σύζυγό του (αν ισχύει), φυσικά και δεν αναιρεί το ηθικό θέμα.

* Ο αντιδήμαρχος αυτός είναι … και Πρόεδρος της Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών κατά τη συνεδρίαση της 9ης Μαρτίου 2016, οπότε και η πρώην 1η Παιδική Χαρά κατοχυρώνεται για 12 χρόνια στον εν λόγω επιχειρηματία.

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%A0%CE%95%CE%A7%CE%A9%CE%9E2-%CE%92%CE%A84?inline=true

* Η όλη εκχώρηση ολοκληρώνεται στις 17/03/2016 με την υπογραφή του έτερου Καππαδόκη, του Αντιδήμαρχου Πολεοδομίας, που λίγους μήνες νωρίτερα, στις 17 Σεπτέμβρη 2015, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διαβεβαίωνε τον επικεφαλής της Αριστερής Κίνησης πως το παλιό κτίριο της φιλαρμονικής στην 1η Παιδική Χαρά ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ! Δυστυχώς για τον κ. Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας εμείς διαθέτουμε και μνήμη και κρίση …

Και δεν διστάζουμε να αποκαλύψουμε πως οι Περιστεριώτες βρίσκονται μπροστά σε ένα ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟ «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει»: ο αντιδήμαρχος προεδρεύει επιτροπής, η οποία εκχωρεί την κερδοσκοπική εκμετάλλευση της πρώην 1ης Παιδικής Χαράς σε επιχειρηματία, στην εταιρεία του οποίου ο ίδιος αντιδήμαρχος φέρεται ως μέτοχος κατά 25%, σύμφωνα με την ίδια του τη δήλωση «πόθεν έσχες» 2013 ! Μόνο που το «κέρασμα» αυτό γίνεται με ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ : την περιουσία και την ποιότητα ζωής του Περιστεριώτικου λαού και των παιδιών του.

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου