Πρόσφατα άρθρα

Απρίλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις κατοικιών κυριάρχησαν στις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Περιστερίου, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου.

Το θέμα των κατασχέσεων κατοικιών έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Περιστέρι για Όλους Ανατροπή» Αλέξανδρος Πλέστης με αφορμή  σχετική διαμαρτυρία στο Ειρηνοδικείο της πόλης. «Είναι αλήθεια ρώτησε ότι ο Δήμος προχωρά σε κατασχέσεις κατοικιών για χρέη από δημοτικά τέλη; Έχει πράγματι προχωρήσει ο Δήμος Περιστερίου σε κατασχέσεις κατοικιών;»

«Σε καμία κατάσχεση δεν έχει προχωρήσει και ούτε πρόκειται να το κάνει» ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι» κ. Φώτης Κουγιουμτζής τόνισε ότι στην συνεδρίαση του ΔΣ όπου εγκρίθηκε η παραλαβή του κολυμβητηρίου του Λόφου ο κ. Δήμαρχος είχε πει ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Σώματος θα έρθει ως θέμα η παραχώρησή του στον αθλητικό οργανισμό. «Πότε τελικά θα έρθει; Πότε προβλέπεται να λειτουργήσει; Αφού παραλήφθηκε οριστικά έχει φροντίσει η διοίκηση να φυλάσσεται για να μην υπάρξουν καταστροφές ή βανδαλισμοί; Ο ανάδοχος έχει εξοφληθεί από την  οριστική παραλαβή»;

«Μια δεύτερη ερώτηση αφορά στους χλοοτάπητες στα γήπεδα Ηφαίστου και Χωράφας. Πότε θα γίνει η αντικατάσταση, τι ποσό θα χρειαστεί, θα χρηματοδοτηθεί από κάποιον φορέα και αν ναι από ποιόν;

Ακόμη, πληροφορηθήκαμε ότι ο Δημόκριτος έκανε μετρήσεις σχετικά με την εκπομπή επιβλαβούς ακτινοβολίας μέσα και δίπλα από Παιδικές Χαρές. Έχει γίνει πράγματι τέτοια μέτρηση;

Επίσης το θέμα που θέλω να επαναφέρω είναι αυτό της φύλαξης της Ξυλοτεχνίας και της Πολεοδομίας με αφορμή πληροφορίες που λένε ότι έγινε διάρρηξη στην Πολεοδομία. Δεν έχει αποκατασταθεί το θέμα της φύλαξης;

Τέλος παραβρεθήκαμε ως παράταξη σε σύσκεψη που έγινε για το mall στον Κολωνό. Οι κάτοικοι πάλι έχουν ξεσηκωθεί γιατί μάλλον προχωράει η ανέγερση. Έχουμε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και πρέπει να είμαστε αντίθετοι στην ανέγερση mall».

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γρηγόρης Τημπλαλέξης για τις κατασχέσεις ρώτησε την διοίκηση «αν έχει πλήρη γνώση του όγκου των υποθέσεων, ποιους αφορά, ποιες έχουν πιστοποιηθεί από τις υπηρεσίες και σε ποιες περιπτώσεις έχει δρομολογηθεί η διαδικασία της προκατάσχεσης ή κατάσχεσης». Ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν διαφορετικές περιπτώσεις. «Υπάρχει η συντριπτική πλειοψηφία δημοτών εργατών, βιοτεχνών, ανέργων που σαφέστατα είμαστε μαζί τους και από την άλλη μεριά οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι διαφημιστικές εταιρείες και άλλες όπου εκεί μπορείτε να πάρετε μέτρα». Τέλος ο κ. Τημπλαλέξης ζήτησε να ορισθεί συγκεκριμένο θέμα συζήτησης στο Δ.Σ.  για το πρόβλημα των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, προκειμένου να παρθεί απόφαση του Σώματος, ενάντια σε αυτή την κατάσταση.

Ο επικεφαλής της «Αριστερής Κίνησης» Παναγιώτης Παπανικολάου θύμισε ότι έχει ζητήσει δύο φορές από τη διοίκηση να γίνει συζήτηση για τις κατασχέσεις και να παρθεί απόφαση που θα καλύπτει τους υπαλλήλους αλλά και τους δημοτικούς άρχοντες, προκειμένου να μην στέλνονται τα κατασχετήρια. «Κι αυτό γιατί», όπως είπε, «κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει, ότι από την οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει υπουργική απόφαση ή τροπολογία, που να προωθεί τα κατασχετήρια προς τα Ειρηνοδικεία άσχετα με τη θέληση των Δήμων».

Αναφέρθηκε επίσης στην επίσκεψη Φούχτεν στο Ναύπλιο με ευθύνη της περιφέρειας Πελοποννήσου τονίζοντας ότι «ο κ. Φούχτεν πρώτα ως ύπατος αρμοστής έχει πάρει στοιχεία από όλους τους Δήμους και Περιφέρειες για την περιουσία τους, τις επενδυτικές δυνατότητές τους και τώρα έρχεται να υποδείξει πως θα μοιραστούν οι μπίζνες. Ειδικά για την αποκομιδή των απορριμμάτων έχει ολόκληρο σχέδιο πλήρους ιδιωτικοποίησής τους». Με αφορμή αυτό ο κ. Παπανικολάου ρώτησε αν έχει ζητηθεί από τον Δήμο Περιστερίου να δοθούν στοιχεία και ζήτησε στο αμέσως επόμενο συμβούλιο αυτό να μπει ως θέμα  στην Ημερήσια Διάταξη.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Παπαδόπουλος ρώτησε με «ποια λογική ιδρύθηκε το Κοινωνικό Ιατρείο και μάλιστα μέσα στον Οκτώβρη, όταν ως διοίκηση έχετε παραδεχθεί ότι από τη στιγμή που οι ανασφάλιστοι έχουν πρόσβαση στα νοσοκομεία δεν υπάρχει λόγος ύπαρξής του. Επίσης πώς συνδέεται με τα ΚΕΠ Υγείας; Και αν γνωρίζετε τα ΚΕΠ Υγείας χρηματοδοτούνται από τα ΕΣΠΑ;

Τι θα κάνετε μετά την απόφαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου της Α΄ Παιδικής Χαράς;  Θα συμμορφωθείτε με τις υποδείξεις; Ποιες οι ενέργειές σας από δω και πέρα;

Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής θα διαμορφωθεί χώρος για παιδιά; Σας θυμίζω ότι στην ΔΕΠΑΠ είχαμε αποφασίσει να δώσουμε στην Παρκοτεχνική 12.000 ευρώ για να φτιαχτεί ένας χώρος μιας μικρής παιδικής χαράς. Γιατί δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία λήψης της  απόφασης του θέματος από την ΔΕΠΑΠ,  αφού την λειτουργία την έχει η ΔΕΠΑΠ;

Τέλος πότε θα γίνει η άσκηση για σεισμό και πλημμύρα; Το ρωτώ για να μου πείτε την ημερομηνία».

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Περιστέρι για Όλους Ανατροπή» Βασίλης Μουκουβίνας ρώτησε «τίνος  απόφαση είναι να ξηλώσουμε την παιδική χαρά και ενώ μπορεί να γίνει στο βάθος να την βάλουμε μπροστά στο δρόμο; Η εκτίμηση που υπάρχει  είναι ότι αυτό είναι συνέχεια της καφετέριας. Δεν είμαι αντίθετος στη δημιουργία χώρων εστίασης, όμως θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα και γι’ αυτούς που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κάτσουν στον χώρο των καφετεριών. Όπως στην Α΄ Παιδική Χαρά που στερείτε ελεύθερους χώρους. Είναι θέμα ελευθερίας του πολίτη. Δεν μπορεί να υποχρεώνεται να πληρώσει».

Για τους πλειστηριασμούς  ο κ. Μουκουβίνας  είπε ότι «σε λίγο θα γίνονται ηλεκτρονικά και δεν θα μπορεί να οργανωθεί καμιά διαμαρτυρία. Το θέμα είναι νομικό και πολιτικό και οφείλει η κυβέρνηση άμεσα να το αντιμετωπίσει. Κρύβουμε την πραγματικότητα. Ο λαϊκισμός από το 2010 κυριαρχεί και κανένας δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό που έρχεται».

Ο δημοτικός σύμβουλος των «Ενεργών Πολιτών» Νίκος Ζούτσος θύμισε ότι υπάρχει για τους πλειστηριασμούς, ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18/12 /2014 το οποίο εισηγήθηκαν οι «Ενεργοί Πολίτες». «Το θυμίζω για να μην υπάρχει καμία διάθεση περί πατρότητας. Να μην πλειοδοτούμε αγωνιστικά» είπε. Παράλληλα θύμισε ότι πριν δεκαπέντε μέρες διάβασε ένα προσχέδιο ψηφίσματος για τους πλειστηριασμούς χωρίς να ακουστεί καμιά αντίρρηση. «Εκείνο το κείμενο υπάρχει στα πρακτικά αν το θεωρείται ισχυρό μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο χώρο του γυμναστηρίου στη Χωράφα. «Το άπλετο φως που φωτίζει και το τελευταίο παγκάκι θα πρέπει να υπάρχει και από τη μεριά της εισόδου του γυμναστηρίου που είναι παράλληλη της Ιωαννίνων. Έχω απευθυνθεί τρεις φορές στις αρμόδιες υπηρεσίες».

Μίλησε για το  8ο Γυμνάσιο που «γίνεται καθημερινά στόχος συμμοριών με διάφορα  συνθήματα να αποτυπώνονται στους χώρους. Επίσης υπάρχουν πάρα πολλές φθορές. Το θέμα είναι αν οι φθορές θα αντικατασταθούν και αν θα υπάρξει κάποιο ζήτημα όσο αναφορά την φύλαξη των σχολείων».

Ζήτησε  την «ενίσχυση του Ειδικού Γυμνασίου το οποίο θα εγκατασταθεί στο Περιστέρι. Έχει τεθεί το θέμα στον αρμόδιο πρόεδρο της Επιτροπής. Το θέμα είναι το Δ.Σ. το ποσό να το επαυξήσει».

Αναφέρθηκε στα βιβλία των αγγλικών για τα παιδιά των ΕΠΑΛ. «Έχω υποβάλλει ένα αίτημα από το Β΄ Εσπερινό ΕΠΑΛ όσον αφορά το βιβλίο των αγγλικών. Να ικανοποιηθεί το αίτημα των παιδιών του συγκεκριμένου ΕΠΑΛ, να αγοραστούν τα βιβλία με την επιχορήγηση του Δήμου». Τέλος  τόνισε ότι «η επίσκεψη Φούχτεν είναι πρόκληση για τον Ελληνικό λαό». 

Για τους πλειστηριασμούς η δημοτική σύμβουλος της «Αριστερής Κίνησης» Αντωνία Αθανασοπούλου συμπλήρωσε ότι η Επιτροπή που έχει συσταθεί, επισκέφθηκε τον κ. Σταυρούλια και του πρότεινε να παρθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο να μην στέλνονται τα κατασχετήρια. Απόφαση που θα καλύπτει τόσο τους υπαλλήλους όσο και τους πολιτικούς προϊσταμένους τους» είπε.

Αναφέρθηκε στα γήπεδα τένις στην Τσαλαβούτα και ρώτησε «πότε αποφασίστηκαν, από ποιόν και ποιος τα πλήρωσε; Πρέπει να γίνονται έργα ζωτικής σημασίας αλλά εκεί εμφανίστηκαν,  στο χώρο που από παλιά είχε προγραμματιστεί να γίνει το ΚΥΒΕ και άλλες εγκαταστάσεις που είχαν να κάνουν με την κακοποιημένη γυναίκα και με παιδιά με προβλήματα εξάρτησης, γήπεδα τένις. Το θέμα είναι ότι δεν μπορεί να ξεφυτρώνουν έτσι διάφορες εγκαταστάσεις χωρίς απόφαση δημοτικού συμβουλίου ή άλλων αρμοδίων. Δεν υπάρχει συλλογική απόφαση γι’ αυτό. Αποφασίζει η διοίκηση και το κάνει».

Για το mall στον Κολωνό, είπε ότι «σε σχετικό δημοσίευμα της παράταξης του κ. Κουγιουμτζή στον «Ελεύθερο Διάλογο»  παραλείπεται η εξής πληροφορία. Ότι με τους Σαμαροβενιζέλους οι υπηρεσίες δεν υπέκυψαν στις θελήσεις της Εταιρείας, είχε σκαλώσει το θέμα για 3 περίπου χρόνια στο ΣτΕ λόγω του μεγάλου ύψους ενώ με ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση υπάλληλοι της εταιρείας μπαινόβγαιναν στο γραφείο του υπουργού σαν να ήταν στον κήπο του σπιτιού τους και λύθηκε το πρόβλημα του ύψους με υπογραφή και από τον Τσιρώνη και από το υπουργείο Πολιτισμού».

«Αυτό είναι το ΚΑΣ που την πλειοψηφία έχουν οι των Σαμαροβενιζέλων» της απάντησε η Σοφία Αλεξοπούλου.

«Να το ψάξετε» της αντιγύρισε η κ. Αθανασοπούλου «δύο υπουργεία συνηγορήσανε. Του Τσιρώνη το ΥΠΕΧΩΔΕ και το άλλο το Πολιτισμού.  Το στείλανε στο ΚΑΣ για να ξαναπεράσει και πέρασε έτσι όπως το ήθελε το ΥΠΕΧΩΔΕ».

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και δημιουργός των Κοινωνικών Φροντιστηρίων Γιώργος Βαθιώτης της πόλης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το έργο «καθώς η συμμετοχή των μαθητών ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη», και εξέφρασε το παράπονο ότι «η δημοτική αρχή δεν έχει σταθεί στο πλευρό του έργου αυτού όσο θα έπρεπε, κυρίως όμως στους καθηγητές που εθελοντικά συνεισφέρουν στο έργο». Όπως είπε ο κ. Βαθιώτης φέτος «οι σπουδαστές σε όλα τα τμήματα, μαθητών και ενηλίκων έχει αγγίξει τα 5.000 άτομα». Ξεκαθάρισε ότι εδώ «βρεθήκαμε για να υπηρετήσουμε τον πολίτη και όχι  για θέσεις ούτε για γραφεία. Ένα έργο αυτής της δυναμικής, ξενόγλωσσα ενηλίκων σε οκτώ ξένες γλώσσες, ένα έργο που έχει βραβευτεί διεθνώς και για το οποίο έχουν γίνει αναφορές σε μεγάλα διεθνή ενημερωτικά δίκτυα, μου προκαλεί εντύπωση και ενδιαφέρον πως στην πόλη, γι’ αυτό το κοινωνικό έργο αλληλεγγύης δεν υπάρχει ούτε μια ταμπέλα, μετά από έξι χρόνια λειτουργίας. Αυτό το έργο αφορά όλη την πόλη γι’ αυτό θα ήθελα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει θέμα συζήτησης. Να εξετάσουμε πως αυτό το έργο, με επιτυχία 100% στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, μπορούμε να το στηρίξουμε όλοι μαζί όπως το στηρίζουν οι καθηγητές που συμμετέχουν εθελοντικά. Η συνεισφορά τους είναι τεράστια. Υπάρχουν κάποιοι που έρχονται ακόμη και από μακριά όπως ο Νίκος Οικονόμου, που έρχεται να διδάξει από την Αίγινα. Είναι πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου  του νησιού και έρχεται κάθε Παρασκευή στο Περιστέρι. Αλλά και πολλοί άλλοι 150 στον αριθμό καταθέτουν την ψυχή τους σε αυτό το έργο. Και είναι αδιανόητο και πρωτοφανές σε αυτούς τους καθηγητές  ο Δήμος να μην έχει πει ένα ευχαριστώ. Δεν σημαίνει ότι όταν λέμε ένα πρόβλημα αποστασιοποιούμαστε από κάτι ή θέλουμε να είμαστε επικεφαλής ή να γίνουμε Δήμαρχοι. Ο μόνος στόχος είναι να βοηθηθεί το τεράστιο αυτό κοινωνικό έργο. Τα Κέντρα δια Βίου Μάθησης έκλεισαν, το κοινωνικό φροντιστήριο όμως υπάρχει. Συνεργαστήκαμε δήμαρχε μαζί με σκοπό να ανεβάσουμε το έργο αυτό και να το στηρίξουμε. Πως είναι δυνατόν να στηρίξουμε κάτι όταν δεν υπάρχει ούτε μια ταμπέλα; Τιμήσαμε τα παιδιά που πέτυχαν στις πανελλήνιες; Τιμήσαμε τους καθηγητές; Αυτό το έργο που τιμήθηκε από παντού, δεν έχει αναγνωριστεί από την δική μας περιοχή σε θεσμικό ρόλο.  Να γίνει μια δια παραταξιακή επιτροπή να επισκεφθούν τα κοινωνικά φροντιστήρια να δουν τι ακριβώς γίνεται. Να ευχαριστήσουμε ως Σώμα τον κάθε καθηγητή που κάνει μάθημα και να δούμε τα προβλήματα που προκύπτουν από ένα τέτοιο έργο που μετρά πέντε χιλιάδες άτομα. Αλλιώς κοροϊδεύουμε τον κόσμο».

Απαντώντας ο κ.  Δήμαρχος για τους πλειστηριασμούς, επανέλαβε ότι «πλειστηριασμοί σπιτιών ο Δήμος δεν έκανε και δεν πρόκειται να κάνει ποτέ. Σε μια εποχή όπου έχει πάρει φωτιά η χώρα και η ελληνική οικογένεια συμπιέζεται από παντού ο Δήμος δεν πρόκειται να προχωρήσει σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας».

«Για το Κοινωνικό Φροντιστήριο  να θυμίσω, στον φίλο μου Γιώργο Βαθιώτη ότι κατ’ επανάληψη σε εκδηλώσεις που έχουν γίνει, το πρώτο που έχω πει είναι ότι στεκόμαστε μπροστά  στους καθηγητές με ένα αίσθημα ευθύνης ταπεινοφροσύνης και υποχρέωσης. Δεν ξέρω για ποιους λόγους αυτά τα ξεχάσατε. Δεν έχει καμία σημασία. Εγώ καμαρώνω γι’ αυτό που γίνεται. Τι να την κάνετε την ταμπελίτσα, όταν κάποιοι άνθρωποι, μεταξύ αυτών και εσείς, έχετε κατορθώσει όπως λέτε να συγκεντρώσετε πέντε χιλιάδες άτομα; Είσαστε επαγγελματίας στο χώρο, είχατε φροντιστήριο με μεγάλη ρεκλάμα, προβολή και δεν υπήρχε αυτό το νούμερο. Χωρίς ταμπελίτσα αλλά με το πάθος την αγάπη και την δικιά σας αλλά και μιας πλειάδας συνεργατών καθηγητών και φίλων έγινε αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα. Όταν λέτε κοροϊδεύουμε, ποιους εννοείτε τους πέντε χιλιάδες, όχι δεν το πιστεύω. Γνώσεις τους δίνετε».

Απαντώντας για το Κοινωνικό Ιατρείο ο υπεύθυνος κ. Μπεκιάρης σημείωσε ότι έχει μειωθεί η ικανότητα των κρατικών δομών παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην περιοχή μας. «Τα δύο κοινωνικά ιατρεία που λειτουργούν της Μητρόπολης και της αλληλεγγύης έχουν βοηθήσει. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος σκέφτηκε από τον περασμένο Ιανουάριο να οργανώσουμε το Κοινωνικό Ιατρείο. Το κατορθώσαμε λίγο πριν το καλοκαίρι, βρήκαμε εθελοντές γιατρούς, είπαμε όμως να ξεκινήσει το φθινόπωρο. Μέχρι στιγμής έχει δέκα γιατρούς  από την πόλη και το Αττικό Νοσοκομείο, που παρέχουν υπηρεσίες και λειτουργεί ο κάθε γιατρός συγκεκριμένη μέρα και ώρα. Για ραντεβού ο ασθενής επικοινωνεί με το ΚΕΠ Υγείας. Επίσης υπάρχει εθελοντική συμμετοχή νοσηλευτριών. Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Όσον αφορά για την διαφήμιση αυτής της δράσης που κάποιος ανέφερε, δεν είναι διαφήμιση είναι ενημέρωση του κόσμο για την λειτουργία. Δεν έχουμε ανάγκη διαφήμισης δεν θα κερδίσουμε κάτι. Η δημοσιοποίηση αφορά μόνο στην ενημέρωση του κοινού. Το ΚΕΠ Υγείας είναι μια δράση που γίνεται μέσω του διαδημοτικού δικτύου τριών πόλεων στο οποίο συμμετέχει και ο δήμος μας και από κει ρυθμίζονται οι δραστηριότητες που αφορούν στην προσπάθεια πρόληψης. Το διαδημοτικό δίκτυο πιθανόν να χρησιμοποιεί προγράμματα ΕΣΠΑ. Τα οποία δεν ωφελούν άμεσα εμάς. Η ωφέλειά μας είναι έμμεση από τις οδηγίες που μας δίνουν και τις διευκολύνσεις που μας κάνουν στο να οργανώσουμε ομιλίες, ενημερώσεις εξετάσεις κλπ. Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο απλά το ένα εξυπηρετεί το άλλο. Οι γιατροί που συμμετέχουν δεν συνταγογραφούν ηλεκτρονικά. Απλά γράφουν τις οδηγίες και ο καθένας θα κατευθυνθεί σε δομές που θα μπορέσει να προμηθευτεί τα φάρμακα για παράδειγμα».

Στα θέματα αρμοδιότητάς της η αντιδήμαρχος κ. Τσιώτα απάντησε για την «πολιτική προστασία θα γίνει μια μεγάλη άσκηση με την συμμετοχή του καθηγητή του  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου κ. Λέκκα και της ομάδας του. Καθυστερούμε λιγάκι γιατί ο καθηγητής λείπει, λόγω των σεισμών στην Ιταλία.

Σε ότι αφορά το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής όντως η διεύθυνση περιβάλλοντος αποφάσισε να κάνει μια μικρή παρέμβαση, χωρίς να ενοχλεί όμως τη λειτουργία του Πάρκου, σε ένα χώρο ο οποίος είναι κοινόχρηστος και θα εξυπηρετήσει παιδιά που δεν μπορούν να έχουν ποδήλατο καθώς και τους γονείς τους. Όσον αφορά τον παιδότοπο που έχουμε εξασφαλίσει από την Δημοτική Επιχείρηση αποφασίστηκε να γίνει εκεί γιατί, όταν ο χώρος της παιδικής χαράς είναι απομονωμένος απλά λεηλατείται. Επιλέχθηκε λοιπόν ο μπροστινός χώρος και καμία σχέση δεν έχει με παιδική χαρά. Από πού συμπεραίνεται ότι θα είναι παιδική χαρά; Ποιος έδωσε τέτοια πληροφορία; Ποιος είπε ότι θα είναι παιδική χαρά και όχι ένα σημείο παιδότοπου στο οποίο θα εξυπηρετούνται κάποια παιδάκια και οι μανάδες τους. Πώς θα μπορούσε μία μάνα να κρατήσει το μωρό στην παιδική χαρά την πίσω και να παρακολουθεί και το μεγαλύτερο  παιδί που θα κάνει ποδήλατο;   Πιστεύουμε ότι αυτό είναι προς όφελος της κοινωνίας και όχι του καφέ όπως λέτε. Η  δημοτική επιχείρηση στο χώρο αυτό έχει λόγο για τη χρήση του για τη λειτουργία του και ότι αφορά την έγκριση πίστωσης σε κάποια πράγματα. Η παρκοτεχνική επιλέχθηκε γιατί ήταν μια απ’΄ ευθείας ανάθεση, γιατί υπάρχει μειοδότρια στο Δήμο η ίδια εταιρεία από 2014».

Την κ. Τσιώτα διέκοψαν δύο κάτοικοι που ζήτησαν παρεμβάσεις και για το Μπουρνάζι. Κλείνουν τους πεζόδρομους με τραπεζάκια και δεν μπορεί να περάσει μάνα με καρότσι . Κάντε και κάτι για το Μπουρνάζι, όχι όλα για το άλσος. Ντροπή» φώναξαν.

Συνεχίζοντας η κ. Τσιώτα απάντησε αναφορικά με το Πάρκο της οδού Κρυστάλλη και την δημιουργία των γηπέδων. «Θα πρέπει να ξέρετε ότι ο χαρακτηρισμός του χώρου επειδή είναι από το ΦΕΚ Ελαιώνα είναι συγκεκριμένος. Ο χώρος είναι χώρος πρασίνου με αθλοπαιδιές. Τίποτα δεν αλλάχθηκε, τίποτα δεν έγινε διαφορετικό.  Ο χώρος αξιοποιήθηκε, υπάρχουν τα παραστατικά που αποδεικνύουν το οικονομικό μέρος του θέματος, υπάρχουν όλα τα στοιχεία στην τεχνική υπηρεσία. Και εκεί θα διαπιστώσετε ότι η νοοτροπία μας είναι διαφορετική. Αυτό που κάποιος σοφός αυτοδιοικητικός το υπολογίζει σε 300.000 εμείς το κάνουμε με ελάχιστα χρήματα. Οι αθλοπαιδιές είναι μέσα σε ένα τεράστιο  χώρο και δεν είναι μόνο γήπεδα τένις αλλά και μπάσκετ, μαζικά σημεία γιατί δεν έχει τελειώσει το έργο, πάρκο καθιστικά σημεία διάδρομος περιπάτου κ.ά.».

Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Λύκος  για το κολυμβητήριο του Λόφου και την παραχώρησή του στον αθλητικό οργανισμό είπε ότι «στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα έρθει ως θέμα. Να ξέρετε ότι εκεί έχουμε 24ωρη φύλαξη δεν κινδυνεύει να γίνει καμία ζημιά. Για την πολεοδομία πράγματι είχαμε επεισόδιο διάρρηξης ευτυχώς δεν πήραν τίποτα. Έχουμε προβλήματα δεν μπορούμε να φυλάξουμε όλους τους χώρους. Δεν είναι σωστό ότι ο χώρος είναι αφύλακτος και δεν πρέπει να λέγεται».

Για το γήπεδο του Αγίου Ιεροθέου ανακοίνωσε ότι «με επιστολή του το υπουργείο Αθλητισμού  ενημέρωσε ότι εντάσσεται στον προϋπολογισμό του 2016 – 17. Είναι η διεκδίκηση που ο Δήμαρχος πολεμάει δύο χρόνια. Όσον αφορά τον Ήφαιστο και γι’ αυτό υπάρχει κάποια κινητικότητα  θα σας ενημερώσουμε όταν θα έχουμε κάποιο αποτέλεσμα. Όσο για το mall όπως ειπώθηκε ήδη, με τις  προηγούμενες κυβερνήσεις είχε σταματήσει και με αυτή την κυβέρνηση, όπως και πολλά άλλα πράγματα, δυστυχώς προχωράνε. Για την Α Παιδική χαρά φτιάχνεται η ταμπέλα και ότι άλλο ζητείτε θα το δούμε».

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Με 16 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη συνεδρίασε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Περιστερίου.

Το 1ο θέμα «Συζήτηση – ενημέρωση επί των δημοσιευμάτων της Δημοτικής Συμβούλου κας Ζερβάκη Αργυρώς». Έγινε συζήτηση.

Το 2ο θέμα «Έγκριση τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου, οικονομικού έτους 2016. (Αντ/χος κ. Λύκος Π.)» ψηφίστηκε με 15 θετικές ψήφους, 8 αρνητικές και 4 αποχές.

Το 3ο θέμα «Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολογισμού του Δήμου, έτους 2016.(Οικονομική Επιτροπή)», ψηφίστηκε 15 θετικές ψήφους και 13 αρνητικές. Το 4ο θέμα «Απολογιστικά στοιχεία εσόδων-εξόδων του Γ’ Τριμήνου, έτους 2016. (Οικονομική Επιτροπή)», ψηφίστηκε με 15 θετικές ψήφους και 13 αρνητικές.

Το 5ο  θέμα «Έγκριση της έκθεσης εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Αθλητισμού & Πρόνοιας (ΟΠΑΑΠ)» Δήμου Περιστερίου Γ’ τριμήνου οικονομικού έτους 2016.(Πρ. του Ν.Π κα Κορόγιαννη Π.)», ψηφίστηκε με 15 θετικές ψήφους, 9 αρνητικές και 3 αποχές.

Το 6ο θέμα «Έγκριση κατ’ εξαίρεση καθιέρωσης διαφορετικού ωραρίου λειτουργίας διαφόρων  υπηρεσιών του Δήμου, έτους 2017, σύμφωνα με τις συνδυασμένες διατάξεις των άρθρων 36 και 48 του Ν.3584/2007». (Αντ/χος κ. Λύκος Π.)» ψηφίστηκε με 17 θετικές ψήφους, 5 αρνητικές και 3 λευκά.

Για το θέμα αυτό ο κ. Κουγιουμτζής ρώτησε αν «υπάρχει συναίνεση των εργαζομένων για τα ωράρια που προτείνετε;»

Ο κ. Τημπλαλέξης ρώτησε «αν πράγματι σε πράσινο καθαριότητα οφείλονται 60 70 ρεπό σε εργαζόμενους»;

Η κ. Αθανασοπούλου είπε ότι «για τους εργαζόμενους στο κοιμητήριο θα έπρεπε να αυξηθούν οι εργαζόμενοι και να μην σπάει το ωράριο. Δουλεύουν με βαρέα και ανθυγιεινά που είναι 6 ώρες και 20 λεπτά. Μέχρι το 8ωρο μπορεί να τους δοθεί υπερωρία ένα δίωρο. Και έτσι να έχουν συμπληρώσει δέκα ώρες επειδή δουλεύουν σπαστό ωράριο. Να μην υπάρχει σπαστό αλλά να δουλεύουν δύο βάρδιες».

Η κ. Τσιώτα απάντησε ότι «το ωράριο είναι επιβεβλημένο και γίνεται  κάθε χρόνο για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Αυτό βρίσκει συμφώνους τους εργαζόμενους, είναι καθιερωμένη και συγκεκριμένη πεπατημένη γιατί τομείς όπως η καθαριότητα δεν μπορεί να γίνεται σε συγκεκριμένες ώρες. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα γιατί οι εργαζόμενοι αμείβονται στο 100% με υπερωρίες και νυχτερινά, ότι δικαιούνται το λαμβάνουν. Τα ρεπό, βάση του νόμου δικαιούνται 15, τα οποία κυλιόμενα δίνονται σε επόμενες μέρες. Δεν έχω εικόνα συνολικά πόσα είναι. Υπάρχουν κάποια τα οποία δεν τα αρνούμαστε ποτέ. Τηρούμε τη νομιμότητα».

«Το συγκεκριμένο ωράριο δεν τον θέλουν» ανέφερε σχετικά εργαζόμενος στο Δήμο που παρακολουθούσε την συζήτηση, ο κ. Κώστας Υφαντής, όπως είπε ο κ. Γρηγόρης Τημπλαλέξης. «Ο σύλλογος δεν έχει πάρει θέση γιατί δεν έχει μπει θέμα συζήτησης, η διασωματειακή επιτροπή που έχει πλησιάσει τους εργαζόμενους είναι αντίθετη σε αυτό και η λύση που προτείνεται είναι να υπάρξουν δύο βάρδιες άρα θα χρειαστεί προσωπικό».

Ο κ. Μπέτσης τόνισε ότι «το ωράριο είναι 6 ώρες και 20 λεπτά. Δεν μπορεί να γίνει συνεχόμενο, ειδικά για τους εργάτες ταφής εκταφής καθώς κηδείες γίνονται και το απόγευμα. Για να υπάρξουν δυο βάρδιες πρέπει να υπάρξει πρόσληψη προσωπικού κάτι το οποίο δεν μας εγκρίνουν».

Στην τοποθέτησή του ο κ. Τημπλαλέξης ανέφερε ότι «είναι κόκκινη γραμμή για μας η παραβίαση του πενθήμερου και του οκτάωρου.  Είναι αναγκαιότητα κάποιες απογευματινές εργασίες όμως δεν μπορεί να παραβιάζονται βασικά εργασιακά δικαιώματα. Για τους εργαζόμενους στο Νεκροταφείο πρώτη φορά το θέτετε έτσι. Αρχίζουν να ισχύουν συνθήκες ρωμαϊκής γαλέρας και σε ΝΠΔΔ. Στο πράσινο και στην καθαριότητα έχετε να προσλάβετε εργαζόμενο από το 2000 και 2002 αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει διπλοβάρδιες, εξαήμερο και κατάργηση του οκτάωρου. Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει και πρέπει να μπει φραγμός».

Η κ. Τσιώτα απάντησε ότι «είμαστε υπέρ των σταθερών σχέσεων εργασίας και προσπαθούμε με κάθε μέσο να εμπλουτίσουμε το εργατικό δυναμικό των συγκεκριμένων διευθύνσεων. Απόδειξη το γεγονός με το που άνοιξε έστω και ένα παραθυράκι για μόνιμο προσωπικό το κάναμε. Μακάρι να μπορούσαμε να προσλάβουμε».

Το 7ο θέμα «Καθιέρωση διαφορετικού ωραρίου λειτουργίας υπηρεσιών στη Δ/νση Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής. (Αντ/χος κα Τσιώτα Μ.)», ψηφίστηκε με 17 θετικές ψήφους και 8 λευκά.

Το 8ο θέμα «Καθιέρωση διαφορετικού ωραρίου λειτουργίας υπηρεσιών του Τμήματος Μελετών & Εκτέλεσης Ηλεκτρομηχανολογικών έργων της Δ/σης Τεχνικών Υπηρεσιών. (Αντ/χος κ. Ποθητός Κ.)», ψηφίστηκε με 17 θετικές ψήφους και 8 λευκά.

Το 9ο θέμα «Έγκριση πρακτικής άσκησης σπουδαστών από Δημόσιο ΙΕΚ. (Αντ/χος κ. Λύκος Π.)», ψηφίστηκε με 20 θετικές ψήφους, 3 αποχές και 2 λευκά.

Για το θέμα αυτό ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Φλουσκούνης ανέφερε ότι «δεν διαφωνούμε με το να κάνουν τα παιδιά άσκηση αλλά  βασικό ζήτημα είναι για μας η ασφαλιστική κάλυψή τους. Και δυστυχώς καλύπτονται μόνο σε περίπτωση ατυχήματος και δεν μετράει στα συντάξιμα χρόνια. Γι αυτό το λόγο απέχουμε. Πιστεύουμε ότι αυτά τα παιδιά κάνουν δουλειά, παράγουν έργο θα πρέπει να καλύπτονται ασφαλιστικά και να πληρώνονται σαν κανονικοί εργαζόμενοι. Κάτι που δεν θα συμβεί».

Το 10ο θέμα «Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων. (Αντ/χος κ. Θεοδωράκος Αν.)», ψηφίστηκε με 20 θετικές και 5 αρνητικές.

Το 11ο θέμα «Τροποποίηση της υπ’ αριθ.237/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (Γ.Γ του Δήμου κα Τσόγκα Κ.)», ψηφίστηκε με 20 θετικές ψήφους και5 αρνητικές.

Το 12ο θέμα «Λήψη απόφασης επί αιτήματος της Δ/νσης Τροχαίας Αττικής για παραχώρηση χρήσης του κτιρίου του Δήμου Περιστερίου για την στέγαση του Τμήματος Τροχαίας Δυτικής Αττικής (Αντ/χος κ. Λύκος Π. )», ψηφίστηκε με 18 θετικές ψήφους,6 αρνητικές και 2 αποχές.

Για το θέμα ο κ. Σταυρούλιας είπε ότι «η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της αναδιάταξης των περιφερειακών υπηρεσιών της καταργεί την τροχαία Περιστερίου και την Τροχαία Αιγάλεω και δημιουργεί Τροχαία Δυτικής Αττικής. Έγινε αίτημα στο Δήμο για παραχώρηση κτιρίου. Προτείνουμε το κτίριο στην οδό Τσαλαβούτα και Κρυστάλλη, εμβαδού 270 τμ με περιβάλλοντα χώρο 250 μέτρα, άνευ ανταλλάγματος για τα επόμενα 6 χρόνια. Εξυπηρετεί και την πόλη καθώς είναι μια περιοχή που δεν είναι και τόσο καλά φωτιζόμενη αλλά και ασφαλής. Εάν εγκατασταθεί η τροχαία θα αναβαθμιστεί το σημείο. Επιθυμία της διοίκησης είναι δημόσιες υπηρεσίες να μην φεύγουν από την πόλη».

Ο κ. Πλέστης  σημείωσε ότι «δεν έχουμε ανάγκη αστυνόμευσης αλλά έχουμε ανάγκη να κρατάμε τις υπηρεσίες στην πόλη. Χάσαμε το ΤΕΒΕ, μη χάσουμε το Ειρηνοδικείο, είναι καλή κίνηση να κρατιούνται οι υπηρεσίες στην πόλη».

Ο κ. Τημπλαλέξης δήλωσε ότι «δεν θα το ψηφίσουμε. Δεν εξετάζουμε ποιους ωφελεί. Σε αντιδιαστολή  θα θυμίσω ότι οι δημοτικές παρατάξεις είναι χωρίς γραφεία, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι που πληρώνουν ενοίκιο ή είναι δεν έχουν κάπου να στεγαστούν. Υπάρχουν χώροι που ανήκουν στο Δήμο, δεν υπάρχει όμως η διάθεση από τη διοίκηση να στεγάσει αυτούς τους συλλόγους και τα κινήματα. Έχετε άλλες προτεραιότητες δεν μας βρίσκει σύμφωνους και με αυτό το σκεπτικό θα το καταψηφίσουμε».

Ο κ. Νίκος Ζούτσος είπε «συνυπογράφω έως την τελευταία τελεία τα όσα είπε ο συνάδελφος Τημπλαλέξης με μία προσθήκη. Υπάρχει ακόμη ένα θέμα που άπτεται της συγχώνευσης. Πρόκειται για  ένα τρομοκρατικό σχέδιο το οποίο εκπονείται από τη Δημόσια Τάξη με αποτέλεσμα πάρα πολλές περιοχές, στην περιφέρεια ιδιαίτερα, να αντιμετωπίζουν σοβαρό ζήτημα, όσον αφορά στην προστασία των πολιτών. Ολόκληρο το Περιστέρι θα έχει ένα αστυνομικό τμήμα και θα έχει και ένα σοβαρό ζήτημα όσον αφορά στην εξυπηρέτηση των πολιτών». 

Ο κ. Μουκουβίνας  σημείωσε ότι «με χαρά βλέπω ότι το κράτος αποφασίζει να συρρικνώσει τα έξοδά του και ζητά χώρους να μην πληρώνει ενοίκιο. Υπάρχουν όμως υπηρεσίες όπως η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια διοίκηση που πληρώνουν ενοίκιο, ενώ έχουμε χώρους να δώσουμε. Λέω ναι, αλλά δεν καταλαβαίνω το δωρεάν. Το κολυμβητήριο στο Λόφο πώς θα λειτουργήσει; Το Κοινωνικό Φροντιστήριο πώς θα λειτουργήσει. Το επισκέφθηκα ένα απόγευμα, έχει έξοδα, κιμωλίες, σημειώσεις. Πρέπει κάποια στιγμή ο Δήμος να τα παρέχει. Ναι να φιλοξενήσουμε, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να σκεφτούμε και την αποζημίωση στο δήμο».

Ο κ. Δημητρίου επισήμανε ότι «με χαρά βλέπω κι εγώ την απόφαση αυτή, αλλά  θα διαφωνήσω στο θέμα του αντιτίμου. Δεν πρέπει να το κάνουμε για να μην φύγει καθώς σίγουρα κάποιος άλλος δήμος θα βρεθεί να παραχωρήσει χώρο δωρεάν. Εξάλλου αυτό θα είναι ένα καλό προηγούμενο. Η παραχώρηση αυτή θα πρέπει αν μας κάνει να δούμε και το θέμα της παραχώρησης χώρων σε συλλόγους, αλλά και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες».

Το 13ο θέμα «Έγκριση προσφυγής στη διαδικασία διαπραγμάτευσης για την προμήθεια οχημάτων για τις ανάγκες του Δήμου, για το έτος 2016. (Αντ/χος κα Τσιώτα Μ.)», ψηφίστηκε με 14 θετικές ψήφους και 10 αρνητικές.

Το 14ο θέμα «Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου “ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ  ΑΣΦΑΛΤΙΚΩΝ ΤΑΠΗΤΩΝ 2Ης & 3Ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ/15” . (Αντ/χος κ. Λύκος Π.)», ψηφίστηκε με 16 θετικές ψήφους, 1 αρνητική και 7 αποχές.

Το 15ο θέμα «Σύσταση Επιτροπής για την προσωρινή παραλαβή του έργου: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΧΩΡΑΦΑΣ ΜΕ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ». (Αντ/χος κ. Λύκος Π.)», ψηφίστηκε με 15 θετικές ψήφους και 8 αρνητικές.

 Εκλέχθηκαν ο κ. Παναγιωτόπουλος και αναπληρωματικός ο κ. Αυγουστίδης.

Το 16ο θέμα «Έγκριση πίστωσης για την επιστροφή ποσών ως αχρεωστήτως εισπραχθέντων. (Αντ/χος κ. Θεοδωράκος Αν.)», ψηφίστηκε ομόφωνα.

Ψήφισμα υπέρ του Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου

Με την μορφή του κατεπείγοντος το Σώμα ομόφωνα κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου, δέχτηκε να τεθεί προς συζήτηση, το αίτημα του Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου,  για αποδοχή ψηφίσματος στήριξης του αγώνα που κάνει ο Σύλλογος, προκειμένου να νομοθετηθεί.

Η κ. Σονιάδου Δέσποινα, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου, ενημέρωσε σχετικά: «Τον τελευταίο καιρό περιδιαβαίνουμε Δήμους και Περιφέρειες και ζητάμε από εσάς ψήφισμα στήριξης στο αίτημά μας να νομοθετηθεί αυτή η πολύ καλή απόφαση πρωτόδικη που βγήκε σε μια από τις τέσσερις συλλογικές αγωγές που κατατέθηκαν και εκδικάστηκε. Είναι μια απόφαση που δικαιώνει πρωτόδικα βέβαια τους δανειολήπτες ελβετικού φράγκου. Έγινε και η δεύτερη εκδίκαση και ακολουθούν οι άλαλε δύο στις 23 Νοεμβρίου. Ζητάμε να νομοθετηθεί αυτή η απόφαση που βγήκε από συλλογικές αγωγές που κατατέθηκαν και ενάγοντες πέρα από τον Σύλλογο είναι η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος και το ΙΝΚΑ Αιτωλοακαρνανίας και Κρήτης. Τι σημαίνει ελβετικό;  Πήρα το 2007 200.000 ευρώ δάνειο με αρχική δόση 1080 ευρώ. Μετά από εννέα χρόνια αποπληρωμής και ενώ έχουν καταβληθεί γύρω στις 116 με 118 χιλιάδες ευρώ αυτή τη στιγμή η δόση που αποπληρώνω είναι στα 1470 ευρώ και το κεφάλαιο περίπου στις 200.000 ευρώ. Αυτό όλο το δημιουργεί η ισοτιμία γιατί είναι δάνεια σε συνάλλαγμα».

Ο κ. Σταυρούλιας είπε «πρόκειται για μια παθογένεια του τραπεζικού συστήματος που χρήζει κατακρεούργησης και κατακεραύνωσης, είναι αυτό το ελβετικό φράγκο. Ανυπεράσπιστοι πολίτες από ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα αισχρό το οποίο παρέσυρε πλήθος Ελλήνων στην  καταστροφή. Το να έχεις πάρει δάνειο να το εξυπηρετείς και να πηγαίνεις για φυλακή είναι απαράδεκτο. Αυτή η ντροπή του ελληνικού χρηματοπιστωτικούς  συστήματος πρέπει επειγόντως να διορθωθεί.  Είναι υποχρέωση και καθήκον του Δημοτικού Συμβουλίου να συναινέσει στο ψήφισμα αυτό, καθώς έχουμε και πλήθος συμπολιτών μας στο Περιστέρι που βασανίζονται από αυτή την υπόθεση. Πρέπει η απόφαση να τελεσιδικίσει και να γίνει νόμος του Κράτους».

Ο κ. Πλέστης είπε «Συμφωνούμε και με το Σύλλογο και με τον κ. Σταυρούλια όλοι μαζί πρέπει να στηρίξουμε αυτό το αίτημα και να αγωνιστούμε ώστε να ελευθερωθούν  οι άνθρωποι από αυτό το απάνθρωπο σύστημα. Συμφωνούμε απόλυτα ψηφίζουμε ομόφωνα».

Ο κ. Τημπλαλέξης είπε ότι τα θέματα των πλειστηριασμών των κατασχέσεων αλλά και αυτό του ελβετικού φράγκου είναι σχετικά, επανέλαβε ότι η διοίκηση πρέπει να το φέρει ως ενιαίο θέμα στο επόμενο συμβούλιο για να συζητηθεί αναλυτικά.  Υποστήριξε ότι θα ψηφίσουν με επιφύλαξη «η οποία συνίσταται στο ότι την ευθύνη πρέπει να πάρει το δημοτικό συμβούλιο καθώς ψηφίσματα κατά καιρούς έχουν παρθεί ομόφωνα τα οποία όμως αποδεικνύονται άχρηστα» .

«Ομόφωνα πρέπει να το στηρίξουμε», είπε ο Δήμαρχος και «ασφαλώς στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα γίνει συζήτηση για τα θέματα πλειστηριασμών. Και γι αυτό που λέτε, για να καλύψουμε και τους υφισταμένους, κάθε εκπρόσωπος από τις παρατάξεις με τη νομική υπηρεσία να βρούνε τρόπο ούτως ώστε η απόφαση που θα ληφθεί να καλύπτει απόλυτα τους υπαλλήλους».

«Νομικός τρόπος για να μην γίνει κατάσχεση ή πλειστηριασμός δεν υπάρχει. Πολιτική απόφαση θα είναι» διευκρίνισε ο κ. Τημπλαλέξης..

Ο κ. Μουκουβίνας σημείωσε «άλλο πλειστηριασμοί, άλλο ελβετικό φράγκο. Είχα πει ότι πρέπει να ασχοληθούμε και με τους δανειολήπτες με ελβετικό φράγκο.  Το θέμα είναι πολιτικό. Πολιτική απόφαση και λύση θα πρέπει να δώσει η κυβέρνηση. Δεν ξέρω τι ακριβώς προτείνει ο Σύλλογος. Ψηφίζω ναι με επιφύλαξη».

Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

Ε.Β.