Πρόσφατα άρθρα

Απρίλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΜΕ 10 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

 Το οδοιπορικό μας στην πόλη συνεχίστηκε αυτή τη φορά στην οδό Ηρακλέους.
Το συμπέρασμα το ίδιο: Το Περιστέρι αν και είναι μια πόλη που δύσκολα αμφισβητείς ότι έχει αλλάξει προς το καλύτερο, εν τούτοις αρκετά του σημεία του εξακολουθούν να παραμένουν με φθαρμένα πεζοδρόμια και  δρόμους που τα χρόνια τους έχουν μετατρέψει σε πραγματικές παγίδες για τα αυτοκίνητα.

Στην οδό Ηρακλέους δηλαδή, τα πεζοδρόμια, αλλά και ο ίδιος ο δρόμος κάνουν δύσκολη την καθημερινότητα των πολιτών. Στις αρχές του συγκεκριμένου δρόμου από τη μία πλευρά του, στο πεζοδρόμιο, παρατηρήσαμε ότι έχουν τοποθετηθεί -και καλώς- πράσινες μικρές κολώνες που απαγορεύουν τη στάθμευση των αυτοκινήτων.. Από την άλλη του πλευρά όμως, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες της εφημερίδας, το πεζοδρόμιο που ανήκει στους πεζούς πολίτες να είναι πραγματικά απροσπέλαστο… με αποτέλεσμα, πεζοί, ηλικιωμένοι, μητέρες με καροτσάκια να κατεβαίνουν στο δρόμο για να διασχίσουν τη διαδρομή τους. Επιπλέον, σε πολλά σημεία είναι δύσκολη η πρόσβαση σε άτομα με αναπηρία, αφού και ειδικοί είσοδοι δεν υπάρχουν αλλά και όπου υπάρχουν είναι αποκλεισμένες με κάθε είδους εμπόδια και παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Η κατάσταση στην οδό Ηρακλέους, «πονάει»,  μας είπε κάτοικος της γύρω περιοχής, «γιατί ούτε να περπατήσεις μπορείς, ούτε να περάσεις με ασφάλεια».

Όσο περπατούσαμε προς την οδό Σύρου, η κατάσταση γινόταν πιο δύσκολη. Εμπόδια,  παρκαρισμένα αυτοκίνητα και μαγαζιά καταλαμβάνουν σχεδόν ολόκληρα τα πεζοδρόμια, που πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι και πολύ μικρά, έως ανύπαρκτα, ιδιαίτερα από τη μία πλευρά του δρόμου…

Εμείς δηλαδή για να φωτογραφίσουμε κάποια απροσπέλαστα σημεία διάβασης των πολιτών,  έπρεπε οπωσδήποτε να κάνουμε επικίνδυνα «σλάλουμ» με κίνδυνο για το ό,τιδήποτε…

Φθάνοντας προς το τέλος του δρόμου και απαθανατίζοντας όλες εκείνες τις κακοτοπιές που ταλαιπωρούν τους ανθρώπους της περιοχής, είτε από τα χρόνια, είτε από την αμέλεια δημοτών και υπηρεσιών, δεν μπορούμε να αφήσουμε έξω από το πρόβλημα και την απουσία εκείνων των αξιών που συνιστούν αυτό που ονομάζουμε Πολιτισμό.

Γιατί Πολιτισμός είναι και οι αρμόδιες υπηρεσίες του κάθε Δήμου να αγρυπνούν για την ποιότητα των κατοίκων, αλλά και οι ίδιοι οι κάτοικοι με τη στάση ζωής τους και τις συμπεριφορές τους, να «νοιάζονται» το συμπολίτη.

«Η ζωή είναι αγρίως απίθανη» έγραψε σ΄ένα  βιβλίο της η συγγραφέας Μ.Καραπάνου. Θα προσθέταμε στα λόγια της ,πόσο ‘’αγρίως απίθανη ‘’μπορούν να κάνουν πολλές φορές οι άνθρωποι τις ζωές των συνανθρώπων τους.

«Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ, τείχη μεγάλα και υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη…» (από το ποίημα «Τείχη» του Κ.Καβάφη)