Πρόσφατα άρθρα

Απρίλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Οι γειτονιές της περιοχής της Αγίας Τριάδας, ήταν αυτή τη φορά ο στόχος του ρεπορτάζ του «Ελεύθερου ΔΙΑΛΟΓΟΥ» και συγκεκριμένα η απομακρυσμένη οδός Γρεβενών, όπου τα πεζοδρόμιά της μοιάζουν «αφιλόξενα»…, όπως μας είπε χαρακτηριστικά και με απογοήτευση, ο αναγνώστης μας και κάτοικος της περιοχής κ. Μανώλης, κάτι που και οι εικόνες το μαρτυρούν περίτρανα.
Πεζοδρόμια άκρως ακατάλληλα για την διέλευση των πεζών με υψομετρική διαφορά, τόσο από τα κράσπεδα, όσο και από τα καπάκια της ΕΥΔΑΠ, της Αποχέτευσης, ή τις βάσεις των στύλων ηλεκτροφωτισμού, που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των πεζών. Άπλυτοι κάδοι σκουπιδιών, καχεκτικά δέντρα, ανύπαρκτες ράμπες για άτομα με κινητικά προβλήματα, ηλικιωμένους και μητέρες με καροτσάκια.
«Ένας δρόμος απομακρυσμένος βέβαια από το κέντρο, αλλά επειδή ενώνει την γύρω περιοχή και όχι μόνο με την Λεωφόρο Καβάλας, έχει αρκετά μεγάλη κίνηση. Εδώ είμαστε μια ολόκληρη συνοικία που εκτός από τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια, στερούμαστε και καλούς δρόμους… Δηλαδή έχουμε, αλλά είναι της συμφοράς… Γεμάτοι λακκούβες, ή αμέτρητες ρωγμές στην ξεθωριασμένη-γερασμένη άσφαλτο. Όποτε έγιναν τεχνικά έργα άλλωστε η αποκατάστασή τους χάσκει μήνες με μπαλώματα μέχρι να μπει λίγο πίσσα ασφάλτου… εάν μπει. Επίσης δεν έχουμε καλό φωτισμό, ενώ μας λείπει εκείνη η αισθητική που ενώνει το παρόν με το παρελθόν της πόλης και δείχνει πως οι αρμόδιοι μας έχουν στη σκέψη τους… Δυστυχώς δεν βρισκόμαστε ανάμεσα στους τυχερούς της πόλης που νοιώθουν μέρα με τη μέρα να αλλάζει πραγματικά η γειτονιά τους, γιατί αυτό το βλέπουμε ότι γίνεται σε κάποιες συνοικίες και πρέπει να το επισημάνουμε!» μας είπε ο κ. Μανώλης συνεχίζοντας ακόμη επί αρκετή ώρα να μας εξηγεί λεπτομερώς για το κάθε τι που συναντούσαμε στην περιήγησή μας, ενώ δεν παρέλειψε να μας πει, ότι τα φρεάτια του συγκεκριμένου δρόμου, αλλά και αλλού στην περιοχή, καθαρίζονται επιμελώς. «Όταν τηλεφωνήσουμε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα φρεάτια έρχεται συνεργείο του Δήμου και τα καθαρίζει αμέσως.»
Σε ερώτησή μας, εάν αυτό το γνωρίζει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου ώστε να λάβει μέριμνα, ο κ. Μανώλης μας είπε, ότι το έχουν κάνει γνωστό και περιμένουν την εξέλιξη.
Με τη σκέψη ότι πολλά γεγονότα που είναι κομμάτι της καθημερινότητας κάποιων συνανθρώπων μας, είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτά από τους υπόλοιπους, φτάσαμε στη Λεωφόρο Καβάλας. Εκεί χαιρετήσαμε τον φίλο αναγνώστη και τον ευχαριστήσαμε από καρδιάς για την προθυμία του να «περιοδεύσει» μαζί μας, κάτι, που όπως μας διαβεβαίωσε, έκανε μετά χαράς!

ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΜΕ 10 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ