Πρόσφατα άρθρα

Απρίλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μπεκιάρης ερωτηθείς από τον «Ελεύθερο ΔΙΑΛΟΓΟ», «με ποιό σκεπτικό δημιουργήθηκε το Κοινωνικό Ιατρείο», απάντησε:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ: Όλοι μας βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κοινωνική και οικονομική κρίση, η οποία αποτελεί αιτία αύξησης της νοσηρότητας των πολιτών, την στιγμή που οι κρατικές δομές παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας συρρικνώνονται και υποβαθμίζονται συνεχώς.

Στη πόλη μας λειτουργούσαν 6 μονάδες παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και σήμερα λειτουργούν μόνο 2.

Στο ΙΚΑ Περιστερίου υπηρετούσαν 182 γιατροί το 2011 και εξέταζαν καθημερινά περί τους 3.500 ασθενείς καθημερινά, ενώ σήμερα εργάζονται λιγότεροι από 70.

Θέλοντας να βοηθήσουμε στη λύση των προβλημάτων υγείας των συμπολιτών μας, θεωρήσαμε αναγκαία την λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου υπό την αιγίδα του Δήμου, συμπληρώνοντας την δραστηριότητα του Κοινωνικού Ιατρείου της Μητρόπολης Περιστερίου. Απευθυνθήκαμε στους γιατρούς της πόλης μας και στους γιατρούς του Αττικού Νοσοκομείου.

Υπήρξε μεγάλη και θερμή ανταπόκριση από την πλευρά τους για συμμετοχή στην στελέχωση του Ιατρείου.

«Ελεύθερος ΔΙΑΛΟΓΟΣ»: Πώς «κλείνονται» τα ραντεβού για εξέταση στο Κοινωνικό Ιατρείο;»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ: Οι ενδιαφερόμενοι για εξέταση πρέπει να τηλεφωνούν στα τηλέφωνα του ΚΕΠ Υγείας (210-5701562 και 210-5701671), πρωϊνές ώρες για να προσδιορίζουν το ραντεβού τους στον γιατρό που τους ενδιαφέρει.

«Ελέυθερος ΔΙΑΛΟΓΟΣ»: Έχετε σχέση με το Κοινωνικό Ιατρείο που ήδη λειτουργεί στη πόλη από την Μητρόπολη Περιστερίου;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ: Όπως σας ανέφερα και προηγουμένως, οι ανάγκες των πολιτών είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Όσο περισσότερες κοινωνικές δομές υπάρχουν τόσο καλύτερα εξυπηρετούνται όσοι έχουν ανάγκη. Η Μητρόπολη Περιστερίου για πολλά χρόναι λειτουργεί Κοινωνικό Ιατρείο με ιδιαίτερα σημαντική προσφορά στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής. Στο Ιατρείο αυτό συμμετείχα κι εγώ όποτε με καλούσαν.

«Ελεύθερος ΔΙΑΛΟΓΟΣ»: Ποιές ειδικότητες συμμετέχουν στην λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ: Συμμετέχουν οι εξής ειδικότητες και οι αντίστοιχοι γιατροί:

Αγγειοχειρουργός: κ. Μαρκάτης

Γαστρεντερολόγος: κ. Καλατζής

Γυναικολόγος: κ. Χουρσόγλου

Δερματολόγος: κ. Ζωγραφάκης από την Δερματολογική Κλινική του Αττικού Νοσοκομείου

Καρδιολόγος: κ. Μπεκιάρης

Παθολόγος: κ. Κούβαρης

Παιδίατρος: Η Παιδιατρική Κλινική του Αττικού Νοσοκομείου

Πνευμονολόγος: κ. Δημητριάδης και κ. Κωνσταντινίδης

Ουρολόγος: κ. Βενιέρης από την Ουρολογική Κλινική του Αττικού Νοσοκομείου

Οδοντίατρος: κ. Παπαδόγιαννη και αφοί Δημητριάδη.

Την λειτουργία του Ιατρείου υποστηρίζουν οι υπάλληλοι του ΚΕΠ Υγείας, κ. Έφη Πανταζοπούλου και η κ. Πένη Μπεσχένη και οι εθελόντριες νοσηλεύτριες: Παρασκευή Αρσενοπούλου, Φωτεινή Αναγνωστάκη, Αλεξάνδρα Ηλιοπούλου, Ευαγγελία Λαλιώτη, Βάγια Πολυζωϊδου, Αλεξάνδρα Πουλημένου.

Ο συντονισμός γίνεται από την συνεργάτιδά μου, κ. Χριστίνα Κωνσταντακοπούλου.

Σκοπός μας είναι η βοήθεια σε κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη στην αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας με ανθρωπιά και συμπόνια, ανυστερόβουλα, αγόγγυστα και αμερόληπτα.

Τέλος θέλω να πω ακόμη, ότι δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το σημαντικό έργο της Μητρόπολης με τη λειτουργία των Κοινωνικών Φροντιστηρίων.