Πρόσφατα άρθρα

Απρίλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ
Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την Πέμπτη, 23 Ιουνίου, η δημοτική παράταξη «Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, πραγματοποίησε ανοιχτή εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο της παλιάς Δημοτικής Αγοράς Περιστερίου (Ψαράδικα), για την μη εκχώρηση δημόσιων χώρων σε ιδιώτες. Στη διαμαρτυρία αυμμετείχαν εκπρόσωποι της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι».

Η δημοτική σύμβουλος, Αντωνία Αθανασοπούλου, από μεγάφωνο «καλούσε του Περιστεριώτικο λαό να καταδικάσει την εκχώρηση ενός ακόμη δημόσιου χώρου σε ημέτερο ιδιώτη» και συνέχισε λέγοντας ακόμη:

«Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να δείξουμε καμμία ανοχή περαιτέρω στις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί. Καμμία ανοχή στην εκχώρηση δημόσιων χώρων και υπηρεσιών σε ιδιώτες. Εμείς οι πολίτες δεν εμπνεόμαστε ούτε από τη μιζέρια τη παλιά, αλλά ούτε και για τη σημερινή εικόνα που δείχνει το Περιστέρι της φορομπηξίας, της φοροληστείας, της διαπλοκής και της σαπίλας. Είναι σαπίλα αυτό που αποπνέει αυτό που αποπνέει η Δημοτική Αρχή. Είναι ίδια με τη σαπίλα που έρχεται από τα λύμματα της χαβούζας που δεν διαθέτει ούτε ένα ευρώ προκειμένου να πάει νόμιμα σ’ ένα χώρο θεσμοθετημένο μακριά από τους κατοίκους, με βάση μελέτες, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ποιότητα ζωής, εργαζομένων και κατοίκων. Είναι σαπίλα αυτό που συμβαίνει στο Μπουρνάζι, που αλωνίζουν οι «πιστολέρο». Με τις σκανδαλώδεις συμβάσεις παραχώρησης των δημόσιων χώρων σε ημέτερους αετοωύχηδες. Εμεις δεν θα επικαλεστούμε τις ανάγκες που έχουν αυτοί οι επιχειρηματίες. Εμείς δεν απευθυνόμαστε σε όλο το Περιστέρι. Εμείς απευθυνόμαστε στο Περιστέρι των εργαζομένων. Στο Περιστέρι των φτωχών. Αυτών που μοχθούν, αυτών που πονούν βλέποντας το παιδί τους άνεργο.»

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, «Ενεργοί Πολίτες για την ανατροπή στο Περιστέρι», Φώτης Κουγιουμτζής, ο οποίος είπε:

«Με την διαπίστωση ότι πρέπει ο αγώνας να είναι πια κοινός, οι πολίτες πρέπει ν’ αρχίσουν να παίρνουν την τύχη της πόλης στα χέρια τους, γιατί δυστυχώς τα τελευταία δείγματα γραφής της διοίκησης Παχατουρίδη, της διοίκησης του Δήμου, δείχνουν ακριβώς ότι υπάρχει αυτή η αναγκαιότητα, οι πολίτες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Δεν μπορούν δημόσιοι χώροι να εκχωρούνται ουσιαστικά σε ιδιώτες, γιατί με εκμισθώσεις για 12 χρόνια και με παράταση άλλα τόσα χρόνια, ουσιαστικά ισοδυναμούν με εκχωρήσεις σε ιδιώτες. Και μάλιστα ο τρόπος με τον οποίο διενεργούνται αυτοί οι διαγωνισμοί δεν δίνουν καν τη δυνατότητα σε μικρούς επαγγελματίες να λάβουν μέρος, ανεξάρτητα δηλαδή με το ότι έπρεπε, αυτοί οι χώροι να δοθούν στους πολίτες της πόλης και ιδιαίτερα στη νεολαία για πολιτιστικές δράσεις, γιατί δεν υπάρχουν τέτοιοι χώροι, αλλά προτιμάει ο κ. Παχατουρίδης, τα παιδιά να βρίσκονται συνέχεια στις καφετέριες και να μη μπορούν να αξιοποιήσουν τον χρόνο τους, γιατί δεν έχουν πραγματικά που να πανε… Και μάλιστα σε ένα σημείο στο κέντρο της πόλης, όπου υπάρχουν ένω σωρό καφετέριες, δημιουργούνται τελευταία με την συνενοχή του Δήμου με την εκχώρηση δημόσιων χώρων, δύο καφετέριες. Η μία, άκουσον άκουσον, μέσα στη Παιδική Χαρά, πράγματο οποίο το καταγγείλαμε και αποδείξαμε ότι είναι παράνομο και η υπηρεσία στην οποία κάναμε ερώτημα, περί άλλων τυρβάζει και άλλα απάντησε, ότι δηλαδή δεν μπορεί να ερμηνεύσει τους νόμους κλπ.

Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε. Να αποκαλύψουμε αυτό που γίνεται, αυτές τις παρανομίες και παρατυπίες κατ’ εξακολούθηση και να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα του Περιστεριώτικου λαού και όχι των ιδιωτών επιχειρηματιών που συμπράττουν στο να γίνονται τέτοια «εγκλήματα» στη πόλη, γιατί για «εγκλήματα» πρόκειται.»