Πρόσφατα άρθρα

Απρίλιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

 ΓΟΗΤΕΥΣΕ ΚΑΙ ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ
ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ακόμη μια φορά το Εργαστήριο Παραδοσιακών και Λαϊκών χορών του Δήμου Περιστερίου, απέδειξε από σκηνής Θεάτρου του Άλσους «Τέχνη στην Πέτρα», ότι αποτελεί πραγματικό στολίδι για την πόλη, συνεισφέροντας τελικά στην τοπική πολιτιστική ανάπτυξη και δημιουργία.

Στην 1η βραδιά των εκδηλώσεων, Δευτέρα 12 Ιουνίου, πήραν μέρος πεντακόσιοι χορευτές, γυναίκες και άνδρες που με την άρτια και άψογη παρουσία τους, τίμησαν επάξια και το Εργαστήριό τους και τον Δήμο Περιστερίου.

Η έναρξη των χορευτικών έγινε με το θερμό καλωσόρισμα της χοροδιδασκάλας, Αναστασίας Ντούρου, η οποία υποσχέθηκε μια όμορφη βραδιά με χορούς και τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χαιρέτησε κι ευχαρίστησε τους φίλους του Άλσους αλλά και όλων των εκδηλώσεων για τη συνεχή παρουσία τους, ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με κοινή εμφάνιση των χορευτικών τμημάτων στη σκηνή του θεάτρου και στη συνέχεια ένα-ένα τα τμήματα σε ένα χορευτικό κύκλο όπου ξεχώριζαν τα χαρούμενα πρόσωπα, οι πολύχρωμες αστραφτερές φορεσιές και η ικανότητα, παρουσίασαν δυναμικά και λεβέντικα παραδοσιακούς χορούς από την Πελοπόννησο, τη Θράκη, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Κρήτη και άλλες πόλεις και νησιά.

Οι εντυπώσεις που άφησαν όλα τα χορευτικά σχήματα στο πλήθος του κόσμου που είχε γεμίσει τις κερκίδες, ήταν άριστες τόσο από πλευράς παρουσίασης, όσο και για την εκτέλεση των παραδοσιακών χορών.

Χορούς που συνόδευσαν ταλαντούχοι μουσικοί με τα παραδοσιακά τους όργανα.

Η χορευτική εκδήλωση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και το ραντεβού για τον επιτυχημένο θεσμό ανανεώθηκε για το επόμενο καλοκαίρι με τη σημείωση, ότι σήμερα Πέμπτη 15 Ιουνίου στο Θέατρο του «Φοίνικα», οι Περιστεριώτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το δεύτερο μέρος του προγράμματος του Εργαστηρίου Παραδοσιακών και Λαϊκών χορών που θα περιλαμβάνει αποκλειστικά λαϊκούς αγαπημένους χορούς.