Πρόσφατα άρθρα

Απρίλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Μταρρύθμισης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, του καθηγητή της φυσικής και πρώην Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών,  Δημήτρη Νανόπουλου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων αλλά και πλήθους κόσμου, την Κυριακή 5 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο Άλσος Περιστερίου η τελετή έναρξης της 1ης Μεγάλης Έκθεσης Βιβλίου, με τίτλο «Διαβάσματα στο Άλσος» που πραγματοποιείται με αναμενόμενη επιτυχία!
Επίσημοι προσκεκλημένοι και φίλοι του βιβλίου, που παραβρέθηκαν στην τελετή, χαιρέτησαν με ενθουσιασμό την έκθεση βιβλίου, η οποία θα συνδέσει άμεσα τον πολιτισμό με το βιβλίο!
Ο κ. Κουρουμπλής και ο κ. Νανόπουλος, συνεχάρηκαν στον χαιρετισμό τους την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να γίνει το Περιστέρι ο προορισμός κάθε βιβλιόφιλου όχι μόνο της περιοχής, αλλά ολόκληρου του λεκανοπεδίου όπου µικροί και µεγάλοι επισκέπτες μπορούν να έρθουν σε επαφή µε τα βιβλία, να διασκεδάσουν και να συμμετέχουν στις πολυποίκιλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται παράλληλα με την έκθεση.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, κηρύσσοντας την έναρξη της έκθεσης βιβλίου, είπε:

«Ο άνθρωπος και το βιβλίο πρέπει να γίνονται σχέση. Και μάλιστα σχέση δυνατή και διαχρονική.

Διότι πραγματικά πιστεύω, πως το πνεύμα μας, η κορυφή της πυραμίδας στο μεγαλύτερο θαύμα της πλάσης, που είναι ο άνθρωπος, από μία τέτοια σχέση μπορεί να παίρνει τροφή, για να μεγαλώνει, να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται.

Με αγάπη και περηφάνια για το Περιστέρι και την ανθρώπινη κοινωνία του, που εδώ και 14 χρόνια έχω την τιμή αυτοδιοικητικά να εκπροσωπώ, την σημαντική αυτή σχέση προσφέρουμε απλόχερα σε όλους, αρχής γενομένης από σήμερα, μέσα από την Έκθεση Βιβλίου που θα έχει ανοιχτές τις πύλες της, εδώ στο αξιοζήλευτο Άλσος Περιστερίου, μέχρι και τις 19 Ιουνίου.

Ανάμεσα στους φίλους που όλοι έχουμε, ο πιο πολύτιμος και ο πιο σημαντικός, θεωρώ πως πρέπει να είναι το βιβλίο.

Είναι εκείνο που ανοίγει ευρύτερους δρόμους και ορίζοντες, δίνοντας άλλα μεγέθη στα όρια και τις διαστάσεις της γνώσης, η οποία αυτή καθεαυτή, κλείνει μέσα της δύναμη ξεχωριστή και αφοπλιστική.

Η γνώση προπορεύεται, θωρακίζει, προωθεί, προφυλάσσει, προάγει και εκπολιτίζει.

Ο άνθρωπος που το αντιλαμβάνεται αυτό, σπεύδει και στα εργαλεία που του την εξασφαλίζουν.

Το βιβλίο είναι ένα εργαλείο ειδικού βάρους και αποτελέσματος. Είναι πλούτος ανεκτίμητος. Είναι επένδυση πνευματική. Είναι μοχλός καλλιέργειας για τον αναγνώστη, που στο βιβλίο βρίσκει συντροφιά και ακουμπάει την επιλογή του.

Ακόμα και το χειρότερο βιβλίο μπορεί να μας δώσει κάτι για να σκεφτούμε.

Ο απεγκλωβισμός αποτελεί ανάγκη επιτακτική στις μέρες μας, για να μπορέσουμε να αντιπαλέψουμε την δυσκολία και το πρόβλημα, που έχουν εγκατασταθεί στη ζωή μας.

Η στροφή στο βιβλίο και την μελέτη του, πέραν της διανοητικής ευεργεσίας, γίνεται άκρως πλεονεκτική και για την απεμπλοκή μυαλού, ψυχής και αισθήσεων, από τα καθημερινά γρανάζια που τις καταπιέζουν, τις ταλαιπωρούν και τις τραυματίζουν.

Έτσι, ξεφυλλίζοντας ένα βιβλίο, αρχίζεις να δέχεσαι τα ποικιλόμορφα οφέλη που βρίσκονται μέσα στις σελίδες του.

Ο συμπολίτης που πάντοτε κατέχει καίρια θέση στον κεντρικό άξονα της σκέψης, της έμπνευσης και του ενδιαφέροντός μας, γίνεται και τώρα το βασικό μας κίνητρο και ο πρωταρχικός μας στόχος, για δημιουργικές καλοκαιρινές συνθήκες και στιγμές.

Και η Έκθεση Βιβλίου του Άλσους της πόλης μας – του Άλσους που μαγνητίζει τον επισκέπτη και αποσπά τον θαυμασμό του, είναι συνυφασμένη με ανάλογες στιγμές, αρκεί εμείς οι ίδιοι να μην τις αφήνουμε κενές και ανεκμετάλλευτες.

Αλλά να τις διακρίνουμε και να τις υποστηρίζουμε με τις επιλογές μας, όπως και να τις γεμίζουμε με το δημιουργικότερο περιεχόμενο, που η ανάγνωση και η παρέα ενός βιβλίου, εγγυώνται.

Φίλες και φίλοι,

Αυτοί που διαβάζουν έχουν τον κόσμο και αυτοί που βλέπουν τηλεόραση τον χάνουν, είχε πει ο Γερμανός σκηνοθέτης Βέρνερ Χέρτσογκ.

Και εγώ σας εύχομαι καλό καλοκαίρι, με ένα βιβλίο συντροφιά».

Στη συνέχεια ο κ. Παχατουρίδης, ξενάγησε στα περίπτερα των εκδοτών τους δύο επίσημους προσκεκλημένους, οι οποίοι συνομίλησαν σε φιλικό κλίμα με εκδότες αλλά και αναγνώστες που βρέθηκαν εκείνη την ώρα στους πάγκους των περιπτέρων για να ενημερωθούν να δουν νέες εκδόσεις και να προμηθευτούν τα βιβλία της αρεσκείας τους.

Το σπουδαίο αυτό πολιτιστικό γεγονός, που φιλοδοξεί δίκαια να γίνει θεσμός, θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Ιουνίου με ώρες λειτουργίας, 11:00-23:00 τα Σαββατοκύριακα και 18:00-23:00 τις καθημερινές.