Πρόσφατα άρθρα

Απρίλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ΔΗΜΟΚΡΑTΙΚΗ ΕΝΟTΗTΑ ΓΟΝΕΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣ
Η

Στις 29 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στην Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής. Τα αποτελέσματα των εκλογών ανέδειξαν την Δημοκρατική Ενότητα Γονέων σε πρώτη δύναμη εξασφαλίζοντας την απόλυτη πλειοψηφία σε έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Πιο συγκεκριμένα στις εκλογές συμμετείχαν 52 Ενώσεις της Περιφέρειας Αττικής με 340 αντιπροσώπους εκλεγμένους και 8 διορισμένους. Ψήφισαν 327 αντιπρόσωποι και έλαβαν η Δημοκρατική Ενότητα Γονέων 163 ψήφους και 10 έδρες, η Αγωνιστική Παρέμβαση Γονέων 59 ψήφους και 4 έδρες, το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Γονέων 39 ψήφους και 2 Έδρες, η Κινηματική Πρωτοβουλία 29 ψήφους και 2 έδρες, οι Μαχητές 22 ψήφους και 1 έδρα , η Παρέμβαση Ανυπότακτων Γονέων 12 ψήφους και καμία έδρα . Επίσης υπήρξαν 1 άκυρο και 2 λευκά.

Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι αντιπροσωπευτικά της συζήτησης και των αποφάσεων του συνεδρίου και των δίκαιων αιτημάτων του. Στο συνέδριο υπήρξε αύξηση της συμμέτοχης αντιπροσώπων στις διαδικασίες και παράλληλη αύξηση ψήφων για την Δημοκρατική Ενότητα (+11 από τις εκλογές του 2015) , απόδειξη εδραίωσης στη συνείδηση των Γονέων, σαν τη παράταξη που αποτελεί τον θεματοφύλακα των δίκαιων αιτημάτων των γονέων. Αντικατοπτρίζουν την πεποίθηση που κυριαρχεί σε πολλές Ενώσεις, Συλλόγους Γονέων και γενικότερα στους γονείς πως η Δημοκρατική Ενότητα υπερασπίζεται σθεναρά, με θέσεις που απαντούν στις σημερινές λαϊκές ανάγκες, το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση. Στη μόρφωση εκείνη που δεν μαθαίνουμε για να μαθαίνουμε αλλά για να καλυτερεύσουμε τη ζωή μας και τον κόσμο.

Στο Συνέδριο που έγινε 21 Μάιου 2017 αλλά πολύ περισσότερο στις εκλογές έγινε προσπάθεια να υπονομευτεί η ενότητα του γονικού κινήματος και η συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας της Ομοσπονδίας με διάφορους τρόπους (δικαστικές διαμάχες με εντεταλμένους – διορισμένους αντιπρόσωπους, ανυπόστατα e-mail για να δημιουργούν συγχύσεις κα ) . Απέναντι σε αυτή την προσπάθεια αναδείξαμε τις αίτιες που γεννάν τα προβλήματα της εκπαίδευσης και υπερασπιστήκαμε την ανάγκη των γονιών να συσπειρωθούν σε διεκδικητική βάση μακριά από τις δικαστικές αίθουσες.

Οι αποφάσεις του Συνεδρίου αλλά και η απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο Διοικητικό Συμβούλιο που δόθηκε στην Δημοκρατική Ενότητα Γονέων εξασφαλίζουν τη συνέχιση της αγωνιστικής και συλλογικής διεκδίκησης των σύγχρονων μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας. Διασφαλίζουν την ανάγκη να μην συμβιβαστούμε και να μην παραιτηθούμε από τον αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα, για να έχουν όλα τα παιδιά Αποκλειστικά 12χρονη Ενιαία Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.