Πρόσφατα άρθρα

Απρίλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου Πάνος Παπανικολάου και Αντωνία Βαφειάδου, μέλη της δημοτικής παράταξης και πολίτες συγκεντρώθηκαν την Τρίτη 17 Μαΐου έξω από το χώρο και διαμαρτυρήθηκαν καταγγέλοντας «το σκάνδαλο της πλήρης εκχώρησης δημόσιων κοινόχρηστων χώρων σε «ημέτερους» ιδιώτες, δημόσιων χώρων που έχουν κατακτηθεί με αγώνες από κατοίκους και δημάρχους, όπως ο αγωνιστής Δημήτρης Φωλόπουλος», όπως τόνισαν.
Κάλεσαν τους πολίτες του Περιστερίου:
-Να καταδικάσουν την ιδιωτικοποίηση ενός ακόμα δημόσιου χώρου και την μετατροπή της πρώην 1ης Παιδικής Χαράς σε αξιοθέατο προς άγραν πελατών
-Να μη νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τα «εγκαίνεια του εμπαιγμού και της διαπλοκής» που έχει στασκαριά η αρχή και
-να πάρουν μέρος δυναικά στην ανοιχτή εκδήλωση διαμαρτυρίας, που ήδη βρισκόταν σε εξέλιξη εκείνη την ώρα.
Η διαμαρτυρία συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, ενώ μέλη της παράταξης μοίραζαν σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο στους διερχόμενους πολίτες.

Ανακοίνωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου

Σε ανακοίνωσή της μετά τη λήξη της διαμαρτυρίας η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου τονίζει:

«Πρόκειται για ένα σκάνδαλο με πλήρη ευθύνη της δημοτικής αρχής Παχατουρίδη, που μετατρέπει την ιστορική 1η Παιδική Χαρά σε διασκεδαστήριο ενηλίκων και την στερεί οριστικά από τα παιδιά της πόλης. Μια 1η Παιδική Χαρά από την οποία έχουν απομείνει 11 κούνιες, 2 τραμπάλες και 1 τσουλήθρα στριμωγμένες σε μια γωνίτσα του χώρου ο οποίος έχει συνολική έκταση 5 στρέμματα και που τώρα μετατρέπεται οριστικά σε προαύλιο του αναψυκτηρίου – διασκεδαστηρίου. Που ξοδεύει για τον σκοπό αυτό τουλάχιστον 500 000 ευρώ (σύμφωνα με την ίδια την δική της επίσημη ομολογία), την ίδια στιγμή που παιδικές χαρές – χώροι πρασίνου – πεζοδρόμια – οδοστρώματα στις γειτονιές λίγο πιο πέρα από το κέντρο είναι σε άθλια κατάσταση. Που ακολουθεί σκοτεινές διαδικασίες στις εκχωρήσεις αυτές των δημόσιων χώρων υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματιών. Που αδικεί κατάφωρα τους υπόλοιπους έντιμους επαγγελματίες : οι πολλοί κοινοί θνητοί πληρώνουν υπέρογκα δημοτικά τέλη «ζώνης» για τα τραπεζοκαθίσματα στα πεζοδρόμια (τα οποία τέλη αν δεν τα πληρώσουν ο δήμος τους κάνει κατασχετήρια για τα σπίτια τους) ενώ οι λίγοι ημέτεροι επιτήδειοι αποκτούν «μαγαζιά – γωνίες» μέσα σε δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους με εξασφαλισμένη πελατεία και χωρίς τέλη με ΑΣΤΕΙΟ μηνιαίο αντιμίσθιο. Που ανέχεται του τραμπουκισμούς εκ μέρους των επιχειρηματιών αυτών ενάντια σε όσους διαμαρτύρονται, όπως έγινε την Κυριακή έξω από το Άλσος παρουσία του δημάρχου και αντιδημάρχων.

Εντύπωση προκάλεσε η … εκπροσώπηση του Αστυνομικού Τμήματος Περιστερίου, της Τροχαίας αλλά και του Τμήματος Ασφαλείας Περιστερίου στην αποψινή μας διαμαρτυρία. Σε ερώτησή μας απάντησαν πως ήθελαν να αποτρέψουν τυχόν «έκτροπα» (!?). Θα συνιστούσαμε στους εκεί αρμόδιους πως αν θέλουν να διαπιστώσουν «έκτροπα», ακραιφνείς παρανομίες, ακραία ηχορύπανση, απειλές από φουσκωτούς μπράβους ενάντια σε κατοίκους και επαγγελματίες, παράνομη στάθμευση σε πεζοδρόμια με παρότρυνση «επιχειρηματιών» προς τους πελάτες τους κλπ, δεν έχουν παρά να πάνε λίγα μέτρα πιο πέρα στην οδό Βεάκη όπου πέντε έξι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ «επιχειρηματίες» της νύχτας (σχεδόν όλοι ξενόφερτοι) έχουν φτιάξει στην γειτονιά δικό τους (ΠΑΡΑ -) ΚΡΑΤΟΣ με την ανοχή των αρμοδίων του επίσημου κράτους κεντρικού και τοπικού. Τέλος, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τους αρμοδίους του Τμήματος Ασφαλείας Περιστερίου τι έχει απογίνει με εκείνην την «έρευνα» για τον εμπρησμό αυτοκινήτου μέλους της Αριστερής Κίνησης και εκπροσώπου της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Αγίου Αντωνίου, γιατί από πέρσι ούτε φωνή, ούτε ακρόαση …
Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου δηλώνει προς ΚΑΘΕ κατεύθυνση πως θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στον αγώνα των κατοίκων ώστε να έχουν την πόλη που τους αξίζει.   

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ  ΖΩΓΡΑΦΙΣΑΝ
ΤΑ ΚΑΘΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ 1η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Την Τρίτη το πρωί, 17 Μαϊου, τα παιδάκια των Παιδικών Σταθμών Περιστερίου, έδωσαν μαθήματα εθελοντισμού και συνοδευόμενα από τους γονείς τους βρέθηκαν στο χώρο της 1ης Παιδικής Χαράς, με σκοπό να ζωγραφίσουν, βοηθούμενα από τις Παιδαγωγούς τους, τα «δικά τους παγκάκια» δίνοντας ένα χαρούμενο τόνο εκεί όπου σε λίγες ώρες θα παίζουν και θα χαίρονται σε ασφαλή και σύγχρονα παιχνίδια, αφού η 1η Παιδική Χαρά, ανανεωμένη ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της για να γίνει όαση για μικρούς και μεγάλους!

Είναι γνωστό ότι τα παιδιά απολαμβάνουν όσο τίποτα άλλο το παιχνίδι καθώς και την από κοινού συμμετοχή τους σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις που συμβάλλουν ουσιαστικά στην κοινωνικοποίησή τους. Σε αυτή τους την ενέργεια, για παιχνίδι και διασκέδαση, ο Δήμος Περιστερίου έδωσε «σάρκα και οστά» και με την εξαιρετική ιδέα της εικαστικής παρέμβασης των ίδιων των παιδιών, θέλησε μέσα από τη ματιά τους και τη φαντασία τους και με τα δικά τους χρώματα, να ομορφύνουν το νέο χώρο τους «ως άλλοι ταλαντούχοι ζωγράφοι»… όπως τονίστηκε από τους αρμοδίους.

Και πράγματι τα παιδιά «οπλίστηκαν» με πινέλα ζωγραφικής, χρώματα, απέραντο ενδιαφέρον και μέσα σε ένα βουητό από φωνές και γέλια «ρίχτηκαν» στη δουλειά με πολύ μεράκι αλλά και περιέργεια για το αποτέλεσμα… Αποτέλεσμα που δικαίωσε όλους. Εμπνευστές και καλλιτέχνες!