Ιδιοκτήτης: Ι. ΓΚΑΝΤΗΡΑΓΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε
Εκδότης: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΑΝΤΗΡΑΓΑΣ
Διευθυντής: Ι. ΓΚΑΝΤΗΡΑΓΑΣ
ΑΙΣΧΙΝΗ 16, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, Τ.Κ. 121 37
ΤΗΛ. & FAX: 210 52.44.309 - 210 57.45.723
email: info@eldialogos.gr
ΠΕΜΠΤΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΧΡΟΝΟΣ 29ος, Φύλλο 1361
Αρχική Συνεντεύξεις Εκδηλώσεις Ανακοινώσεις Αρθρα - Σχολια - Γνώμες Αθλητικά Επιστολές Δημοτικό Συμβούλιο Αρχείο Σύνδεσμοι Σχετικά με Εμάς ΕπικοινωνίαΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΛΑΟ (Αρθρα - Σχολια - Γνώμες)

Ο ΦΟΥΧΤΕΛΙΣΜΟΣ ΩΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ. (Ανακοινώσεις)

Ανάπτυξη, ΕΣΠΑ και παραγωγική ανασυγκρότηση (Αρθρα - Σχολια - Γνώμες)

ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – “ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ” ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ (Ανακοινώσεις)

Έκθεση Διακοσμητικών Αντικειμένων από Ανακυκλώσιμα Υλικά (Ανακοινώσεις)

Ανακοίνωση Eurodent (Ανακοινώσεις)

ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ (Ανακοινώσεις)

Συναυλία της Μαρίζας Κωχ στο Άλσος Περιστερίου (Ανακοινώσεις)

“Σακχαρώδης Διαβήτης, καρδιαγγειακά Νοσήματα, καρκίνος: Μπορούν να προληφθούν” (Ανακοινώσεις)

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ στις ΑΠΕΙΛΕΣ και τις ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ για τα ΧΡΕΗ. (Ανακοινώσεις)

ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑΣ (Ανακοινώσεις)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Σ. ΑΥΓΟΥΛΕΑ-ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ (Ανακοινώσεις)

“Γ. Παλάσκας” ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ (Ανακοινώσεις)

ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Π.Ε. Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ (Ανακοινώσεις)

Η Ελευθερία Σίντρου στη Γενική Διεύθυνση της "Γέφυρας Ζωής" (Ανακοινώσεις)

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ- ΠΟΡΕΙΑ Α.Μ.Κ.Ε. (Ανακοινώσεις)

Καμία έκπτωση στο δικαίωμα στη μόρφωση (Ανακοινώσεις)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Ανακοινώσεις)

“Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής” (Ανακοινώσεις)

“ Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών για το Πάρκο Τρίτση” (Ανακοινώσεις)

Σχετικά με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για την παραχώρηση του Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης” στον ΑΣΔΑ (Ανακοινώσεις)

Δυναμική επανέναρξη των εθελοντικών δράσεων της "Γέφυρας Ζωής" (Ανακοινώσεις)

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ. (Ανακοινώσεις)

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ (Ανακοινώσεις)

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Ανακοινώσεις)

ΟΦΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-0 (Αθλητικά)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-1 (Αθλητικά)

Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΥΣΚΟΛΗ (Αθλητικά)

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ & ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ (Αθλητικά)

6ο “ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟ” open τουρνουά (Αθλητικά)
  [1] 2 3 ... 147   Next


αρθρα

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΝΕΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΚΑΤΟΙΚΩΝ - ΦΟΡΕΩΝ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ


Συμβάσεις εργασίας... με διάρκεια ολίγων ημερών παίρνουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας κάθε φορά που λήγουν οι προηγούμενες με αποτέλεσμα η λειτουργία του Κέντρου Υγείας να "νοσεί βαριά"...

Η "Πρωτοβουλία Κατοίκων, Φορέων, Συλλογικοτήτων" ένωσαν τις δυνάμεις τους και ακόμη μια φορά, αφού το πρόβλημα του κλεισίματος του Κέντρου Υγείας Περιστερίου εξακολουθεί να αποτελεί γόρδιο δεσμό για το Υπουργείο Υγείας, πραγματοποίησε νέα διαμαρτυρία-συγκέντρωση στην πλατεία του Δημαρχείου.

Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν εκπρόσωποι από τις παρατάξεις "Ενεργοί Πολίτες" και "Αριστερή Κίνηση", από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών "Έλλη Αλεξίου", οι οποίοι μαζί με τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους-διαδηλωτές -που όμως δεν ήταν όσοι έπρεπε να είναι-, φώναξαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής που οδηγεί στην εξαθλίωση όχι μόνο τους πολίτες αλλά και κάθε κοινωνική παροχή και στη συνέχεια πορεύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με σκοπό να ενημερώσουν τους πολίτες για όσα πρόκειται να συμβούν ερήμην τους... εάν συνεχίσουν να αδιαφορούν με τη στάση της απάθειας που κρατούν... τουλάχιστον μέχρι στιγμής, σε μέρες τόσο δύσκολες και "πονηρές".

Ο "Ελεύθερος ΔΙΑΛΟΓΟΣ" ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Περιστερίου και ειδικό παθολόγο κ. Κωνσταντίνο Γιαλέρνιο, ότι οι συμβάσεις έχουν παραταθεί προφορικά και ότι τη Δευτέρα 29 Απριλίου, θα πάρουν εγγράφως την επίσημη δήλωση από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ότι θα παραμείνουν στη δουλειά τους οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας κανονικά μέχρι και την 17η Μαΐου. Μετά... θα δούμε πάλι....
Οι διαδηλωτές ενέκριναν επίσης ψήφισμα καταγγέλοντας την τακτική του υπουργείου Υγείας που οδηγεί στην κατάρρευση το Εθνικό Σύστημα Υγείας και δήλωσαν ότι οι αγώνες τους θα συνεχιστούν με αμείωτη δυναμικότητα μέχρι να δικαιωθεί το αίτημά τους που αποτελεί κοινωνικό αγαθό για όλους και μάλιστα τώρα που οι οικονομικές δυσκολίες έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην υγεία των φτωχών πολιτών που ασθενούν.

Από την πλατεία του Δημαρχείου κατευθύνθηκαν στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως και ενημέρωναν με φυλλάδια τον κόσμο, από εκεί στην οδό Αιμιλίου Βεάκη κάνοντας το ίδιο και μετά δια της οδού Παναγή Τσαλδάρη κατευθύνθηκαν στη πλατεία του Αγίου Αντωνίου, όπου ανανέωσαν το ραντεβού τους.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

Το απόγευμα της Παρασκευής 26 Απρίλη, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με επικεφαλής το Δημήτρη Στρατούλη βουλευτή Β΄ Αθήνας επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Περιστερίου. Συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του Κέντρου Παθολόγο Κων/νο Γιαλέρνιο ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για την παρατεταμένη αβεβαιότητα που αφορά την ανανέωση των συμβάσεων του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που έχουν λήξει από τις 17 Απρίλη.

Ο Δημήτρης Στρατούλης τόνισε την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για πλήρη στελέχωση και λειτουργία αυτής της σύγχρονης μονάδας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που απαξιώνεται στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας υποβάθμισης των παροχών υγείας. Ενημέρωσε για τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις προκειμένου να ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις του υπάρχοντος ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας.

Ο Διευθυντής του Κέντρου ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη συνεχή και ενεργή συμπαράσταση. Επίσης ενημέρωσε ότι οι συμβάσεις έχουν παραταθεί προφορικά μέχρι τις 15 Μαΐου οπότε και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η υπογραφή των νέων συμβάσεων. Πάντως τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο εγγράφως ούτε ακόμα ότι στο Κέντρο Υγείας θα διατεθεί ο ίδιος αριθμός γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού που υπήρχε μέχρι τώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Περιστερίου πλαισιώνει την “πρωτοβουλία κατοίκων, φορέων και συλλογικοτήτων” που διεκδικούν και απαιτούν από τώρα την πλήρη λειτουργία και στελέχωση του Κέντρου Υγείας Περιστερίου.

www.peritexno.edu.gr
----------------------------------------------------------------------------------